Izzadtság nélkül lett meg az arany

Utolsó napjához ért Spanyolországban a BOXAM nemzetközi ökölvívó torna. Ahogy már korábban beszámoltunk róla, négy fős csapat képviselte itt a magyar színeket. Hámori Ádám erősen vitatható körülmények között kiesett az érem előtt a tornáról, de Vadász András és Kovács Richárd megszerezték már a bronzérmeket a magyar csapat számára.

Harcsa Zoltán 75 kg-ban elverekedte magát a döntőbe. Úgy volt, hogy az utolsó nap folyamán az aranyért fog megmérkőzni belga ellenfelével szemben. Teljesen váratlanul a mérkőzés előtt a belga versenyző sérülést jelentett, így az utolsó megmérettetésre már nem állt ki Zoli ellen, aki a döntőben így küzdelem nélkül diadalmaskodott és hozta el csapatunk számára a legfényesebb érmet.

Van, aki azt mondja, hogy a belga valóban megsérült és ezért nem állt ki. Vannak, akik azt mondják, hogy amikor meg tudta, hogy a döntőben harcsa Zoli lesz az ellenfele, elment a kedve az egésztől és inkább sérülést jelentett. Mi nem tudjuk mi az igazság. Csak azt tudjuk, hogy Harcsa Zoltán a legkisebb mértékben sem örült annak, hogy ez történt. Ő már teljes harci lázban égett és maximálisan felkészült az utolsó megmérettetésre és nagyon ment volna a ringbe küzdeni és valós csatában hódítani el a legfényesebb érmet. Akár megijedt Zolitól az ellenfél, ami nem lenne meglepő, hiszen a magyar fiút nemzetközileg is magasan jegyzik, akár valóban megsérült, nagy dicséret jár Zolinak a legfényesebb éremért, mert nem könnyű séta vezetett idáig neki, akkor sem, ha sokszor úgy tetszett könnyedén nyer sorozatban.

Felnőtt férfi csapatainkat mostanában elkerülte a szerencse és nem szerepeltek túl fényesen, igaz sokszor önhibájukon kívül történt ez meg. Most végre nagyon rendben volt itt alapvetően minden- most próbáljuk elfeledni, hogy Hámoritól elvették a bírók a győzelmet- és mondjuk ki, hogy négy versenyzővel 3 érmet elhozni egy erős mezőny mellett lezajlott tornáról, abszolút nem rossz eredmény. Nagy gratuláció illeti a fiúkat akik kiverekedték ezt, a szövetségi kapitányt ifjabb Balzsay Károlyt aki sikeresen vezette csatába a fiainkat és persze a fiúk nevelő egyesületeinek szakembereit is, akik egyértelműen remekül készítették fel őket a versenyre. Szép munka volt, köszönjük! Csak így tovább!

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment