Floyd Mayweather Jr. lenne Vasyl Lomachenko “álomellenfele”

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Korábban megkérdezték az ukrán klasszist Vasyl Lomachenko-t, hogyha választhatna egy ellenfelet bármelyik korszakból, akkor ki ellen küzdene a legszívesebben. A válasza pedig talán nem meglepő, hisz az ő legnagyobb célja mindig az volt, hogy „történelmet írjon” kapjon egy fejezetet a boksztörténelem nagykönyvében. Nagyon sokszor hangoztatja, hogy ő sportoló, nem üzletember, neki nem az a lényeg, hogy mennyit keres egy meccsel, hanem minél nagyobb nevet verjen meg és maradandót alkosson.

A választott „álomellenfél” pedig Floyd Mayweather Jr. lenne, aki ellen egy „történelmi csatát” vívna.

„Floyd Mayweather Jr. … Úgy gondolom ez egy nagyon okos harc lenne, egy igaz sakkjátszma. Nem tudom ki nyerné meg. Most ezek csak szavak. Nem tudom. Természetesen szívesen harcolnék valaki ellen, aki veretlen. Akinek nagy múltja van, aki egy nagy név. Azt gondolom, hogy a legérdekesebb név számomra, akivel harcolnék az Floyd Mayweather Jr. lenne.” – mondta Lomachenko.

Természetesen ez nem egy kihívás Lomachenko részéről, csak egy felvetés, hogy ki az, aki ellen szívesen kiállna, ami egy igazi „history fight” lenne.

Azt a kérdést, hogy ki nyerne nem is feszegette túlságosan, ő mindig tisztelettel szokott nyilatkozni más ökölvívókról, csak ennyit válaszolt:

Nem akarok magamról beszélni és azt mondani, hogy én nyernék. Nem akarok róla beszélni, mert nem tudom. De, ha szembe kerülnék vele a ringben megnyerhetném ezt a harcot.”

Komment