10 olyan dolog amit megtaníthat számodra a bunyó!

1. Nem azonnal jön a siker!

Persze van olyan, hogy valami azonnal sikerül, hiszen sokan egy mázlis ütéssel lesznek világbajnokok, de ők általában nem sokáig vannak a csúcson! Ahogy az életben, úgy a bunyóban is keményen meg kell küzdeni minden sikerért! Ha valamiben nem vagy isten adta tehetség, akkor sok-sok vér és verejték árán juthatsz fel csak a csúcsra!

2. Fel kell tudni állni a padlóról!

Ahogy a ringben, úgy az életben is nagyon könnyű a padlóra kerülni. Ez persze nem szégyen, de igenis fel kell tudnod onnan állni és megmutatni, hogy mire vagy képes!

3. Az idő véges!

Sokan szeretnek mindent húzni-halasztani, aztán azt veszik észre, hogy elszaladt velük az idő és az amire készültek már nem kivitelezhető. A bunyóban menetek vannak, a menetek pedig percekből állnak, ha nem vagy képes a rendelkezésre álló időd alatt megvalósítani a tervedet akkor biztos a bukás!

4. Mindig tudni kell megújulni!

Egy bizonyos technika, egy bizonyos stílus, csak ideig-óráig működik. Legyen szó ringbeli vagy üzleti ellenfélről, lassan kiismernek téged, és ha nem vagy képes tanulni és megújulni akkor hamar véget érhetnek a sikereid!

5. Tiszteld azt, aki tanít!

Aki átadja neked a tudásod legjavát az egészen biztosan a legjobbat akarja neked! Legyen Ő az edződ, a tanárod vagy az édesapád, aki szívesen tanít azt becsüld meg! Ha úgy érzed véget ért a közös munkátok, akkor üljetek le és beszéljétek meg!

6. Ellenfélből is lehetnek jó barátok!

Fontos szabály, hogy az életben az aki az ellenfeled, nem biztos, hogy az ellenséged is! Ha van az életben vetélytársad, akkor nézd meg Ő mit csinál másképp és ha tudod használd fel ezt a tudást. Egy napon talán pont neki fogsz köszönetet mondani a korábbi rivalizálásotokért!

7. Mindig legyél pontos!

A pontosság egy nagyon szép erény. Ha a bunyó edzésre nem érkezel meg időben, akkor nem tudod végig csinálni az edződ gyakorlatait, azaz felborítod az edzésrendjét. Ne lepődj meg, ha egy nap amikor késel, kapkodva lépsz a ringbe és hideg fejre kapsz egy pár ütést, amitől talán padlót fogsz!

8. Te legyél az első és az utolsó!

Te legyél az első az edzésen aki megérkezik és az utolsó aki hazamegy! A munkájában sem lehet sikeres az, aki az első adandó alkalommal azonnal befejezi azt!

9. Legyél precíz és szigorú önmagadhoz!

Egy ütést vagy egy rúgást nem elég felszínesen megtanulni! Ha a technika nem pontos, nem vezet sikerhez, sőt sérülés veszélyes! Csináld tökéletesen azt amit csinálsz, legyen szó a magánéletedről vagy a munkádról!

10. Lásd magad előtt a saját sikeredet!

Az élet, csak úgy mind a bunyó egy magányos játék. Főleg neked kell hinni magadban, mert ha te nem teszed azt, más miért tenné? Ha te nem vagy elég igényes a munkádra, legyen az a sport, vagy a magánélet akkor ordítani fog rólad a nemtörődömség! Higgy magadban, higgy a sikerben és küzdj meg érte nagyon keményen!

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment