Parker februárban visszatér, újra világbajnok akar lenni

Fotó: Joseph Parker – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok Joseph Parker (26-2; 20 KO) annak ellenére, hogy Anthony Joshua elvette világbajnoki címét 2018. márciusában, majd Dillian Whyte-tól is kikapott, továbbra is előkelő helyen szerepel a szervezet rangsorában. Egészen pontosan Oleksandr Usyk után a második helyet foglalja el és ezzel igencsak közel van egy újabb világbajnoki címmeccshez, főleg, ha Joshua lemond a WBO övéről. Ugyanis akkor elvileg Usyk és Parker fog küzdeni a megüresedett övért.

Addig is azonban ringbe kell és akar is lépni a korábbi bajnok és ha minden igaz akkor erre már február végén sor kerül. Parker eredetileg tavaly októberben Dereck Chisora ellen bunyózott volna, de egy valószínűleg pókcsípés okozta betegség miatt le kellett mondania azt a meccset. Mára azonban már teljesen felépült, menedzsere szerint jó formában van és alig várja, hogy újra küzdhessen a szorítóban. Túl sok konkrétumot még nem akart elárulni a menedzser, mert az ellenfél személye még nem 100%. Valószínű, hogy nem Chisora lesz, mert Hearn egy Usyk – Chisora meccset szeretne tavasszal, de ez sincs még hivatalosan bejelentve, minden Joshua döntésén múlik, hogy melyik szervezetnél fog címet védeni. Annyit elmondott Parker menedzsere, hogy február végén, az USA-ban lesz a meccs. Mivel már Parker is a Matchroom Boxing-hoz tartozik, ezért jó esély van rá, hogy azon a gálán léphet szorítóba, ahol Mikey Garcia fog küzdeni Jessie Vargas ellen, a dátumból és a helyszínből kiindulva.

A pár nap múlva 28. születésnapját ünneplő Parker számára fontos, hogy aktív legyen. Tavaly júniusban volt meccse utoljára és az is fontos, hogy győzelmet arasson, mert sok múlik ezen a meccsen. Ha Joshua lemond az övről akkor legközelebb már újra a régi övéért küzdhet, de ha nem mond le róla, akkor is nagyon közel van a címmeccshez a WBO-nál.

Komment