Joshua lecsapna Wilder-re a harmadik Fury meccs előtt

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Joshua mióta visszaszerezte a világbajnoki címeit folyton folyvást azt hangoztatja, hogy mielőbb címet akar egyesíteni Deontay Wilder-rel. A tervvel is előállt, miután Wilder megverte Fury-t februárban gyorsan címet egyesítene vele mielőtt sor kerülne a harmadik Wilder – Fury meccsre. Joshua azt nyilatkozta, hogy már lépéseket is tett az ügy érdekében.

Nagyon elszántnak tűnik, de ez a terv azért több sebből is vérzik. Bár AJ szívesen egyesítene címet Wilder-rel, azt sem bánja, ha Fury-val kell. Szerinte a rajongók nagyon várják, hogy végre Joshua – Wilder csatát lássanak, de egy Joshua – Fury meccs a szigetországban még nagyobb lenne. Viszont, ha Fury elveszi Wilder övét, akkor nyilván nagyobb esély van egy azonnali harmadik meccsre közte és Wilder között (attól függ, mi van a visszavágási záradékban).

Emellett Joshua eléggé be van táblázva az idei évre a kötelező címvédéseket illetően, egyelőre hivatalosan még azt se tudni, hogy most ki ellen is kell először címet védenie. Legalábbis nem hozták még nyilvánosságra. Még az is kérdéses, hogy meg tud-e egyezni az anyagiakban, mert legutóbb nem sikerült Wilder-rel. Bár a napokban Hearn azt mondta, hogy Joshua hajlandó lenne 50-50%-ban osztozkodni Wilder-rel, ez előre lépés a korábbi 40-60%-os legjobb ajánlathoz képest.

„Mindenki azt akarja, hogy Wilder nyerjen (Fury ellen), mert mindenki látni akarja őt ellenem. Wilder-nek nagyszerű jobb keze van, nekem meg nagyszerű balkezem. Óriási meccs lenne. … Volt egy találkozónk ezzel kapcsolatban, jó esély van rá. Hallottam, hogy ők (Wilder és Fury) harmadik harcot terveznek még az év vége előtt, de bedobunk egy „csavartlabdát”. Valami olyat, amitől Wilder elgondolkodik, a visszavágási záradék ellenére. Meglátom, hogy tudom variálni az én szerződésemet, hogy a vitathatatlan bajnoki címért küzdhessek.” – mondta Joshua.

Joshua nagyon akarhatja ezt a meccset, ha az anyagiakból is engedne és mindent átszervezne azért, hogy végre a vitathatatlan bajnoki címért küzdhessen.

Komment