Teofimo Lopez nem akarja a pontozókra hagyni a döntést Lomachenko ellen

Fotó: Teofimo Lopez – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBO/WBA Super és WBC Franchise könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko (14-1; 10 KO) és az IBF könnyűsúlyú világbajnok Teofimo Lopez (15-0; 12 KO) közös promótere, Bob Arum szerint áprilisban, de legkésőbb májusban biztos lesz címegyesítő meccs a két világbajnok között. Már csak a helyszín és a pontos dátum kérdéses. Lopez azt szeretné, ha New York-ban lenne a meccs, ez Lomachenko-nak is kedvező lehet, többször bunyózott már a Madison Square Garden-ben. Arum szerint, ha az USA-ban lesz a meccs akkor New York a legesélyesebb, de Szaúd-Arábia is bejelentkezett a meccsért.

Lopez már nagyon várja a meccset, régóta szeretne már Lomával küzdeni és azt ígéri, hogy nem fogja a pontozókra bízni a döntést. Nyilván sejti, hogy pontozással nem győzheti le az ukrán zsenit, így az erejére akar hagyatkozni. Lopez eddig veretlen és 80%-os KO aránnyal rendelkezik, legutóbbi meccsén a második menetben TKO-val győzte le Richard Commey-t és szerezte meg IBF világbajnoki övét. A fiatal bunyós nemcsak nagy ütőerővel rendelkezik, de nagyon gyors és nagyszerű tempóérzéke is van, ezt láthattuk a ghánai ellen is.

Ugyanakkor eddig még nem találkozott ilyen kaliberű bunyóssal, mint Lomachenko, még csak hasonlóval sem. Bár profi mérlegük hasonló, de az ukrán mögött elképesztő amatőr múlt van, óriási tapasztalattal, nem beszélve a technikai tudásáról. Viszont 2018-ban Jorge Linares-nek sikerült egyszer padlóra küldenie, igaz Loma így is kiütéssel legyőzte, de ő sem sebezhetetlen.

Lopez számára óriási siker lenne, ha letudná győzni Loma-t, nemcsak ő lenne a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka mindössze 22 évesen, de egy ekkora skalppal az igazi elismerést is kivívná magának.

Komment