Váltósúly: Crawford Spence-t, Danny Garcia Pacquiao-t akarja

Fotó: Terence Crawford – PuzzlePix Fotóügynökség

Jelenleg váltósúlyban a négy nagy szervezet övén három ökölvívó osztozik. Errol Spence Jr. az IBF és a WBC bajnoka, Manny Pacquiao a WBA Super bajnoka, Terence Crawford pedig a WBO bajnoka. A logikus lépés az lenne, ha a bajnokok címet egyesítenének egymással, de ennek több akadálya is van. Crawford már lassan egy éve próbálja elérni, hogy valamelyik másik bajnok kiálljon vele, de eddig sikertelenül. Spence és Pacquiao a PBC bunyósa, Crawford pedig a Top Rank-kel áll szerződésben és a két promóciós iroda nehezen jut közös nevezőre.

Crawford végső elkeseredésében taktikát váltott és verbális nyomással, a rajongók segítségével próbálja rábírni Spence-t, hogy címet egyesítsen vele. A napokban olyan kijelentéseket tett, hogy Spence fél tőle, gyáva és úgy ki fogja ütni, hogy sírva fog elmenekülni. A Top Rank az elmúlt időszakban, mióta Crawford fellépett váltósúlyba nem tudott egy igazán komoly ellenfelet hozni neki, már arról is beszélt, hogy feljebb lép nagyváltó- vagy középsúlyba, hátha ott könnyebben talál ellenfelet. Pedig azért lenne, aki szívesen kiállna Crawford-dal, például a korábbi IBF és WBC világbajnok Shawn Porter, ami azért komoly meccs lehetne, legalábbis biztos nehezebb ellenfél lenne, mint az eddigiek váltósúlyban Crawford-nak.

Spence-re biztos, hogy várni kell még Crawford-nak, mert tavaly októberben komoly autóbalesete volt és bár állítják, hogy felépült és minden rendben vele, biztos, hogy nem ellene fog visszatérni a kényszerpihenő után. Azért az év második felében lehetne már egy címegyesítő meccs köztük, mi nagyon nem bánnánk.

A harmadik világbajnok Pacquiao az, akivel mindenki szívesen megküzdene, hisz az ő legyőzése igazi elismerést jelentene mindenkinek, függetlenül attól, hogy Pac Man már túl van a fénykorán. Ahogy mondani szokás, úgy válhatsz legendává, ha legyőzöl egy legendát, és ő tényleg egy legenda. Ezt szeretné Danny és Mikey Garcia is. Mikey Garcia hírnevét kicsit megtépázta a Spence elleni csúfos vereség, ezen javítana egy Pacquiao elleni meccsel, a korábbi váltósúlyú világbajnok Danny Garcia pedig vissza akar kerülni a váltósúly világbajnokai közé.

Danny Garcia váltósúlyban a WBC világbajnoka volt korábban és mindössze két vereséget tudhat maga mögött, azok is címmeccsen az elittől. Bár ott van a súlycsoport top 5 bunyósa között mégsem tudott világbajnoki övet a derekára csatolni már négy éve. Garcia szerint ő jobb, mint Thurman volt és, ha kap egy esélyt legyőzi a filippínót. „Pacquiao egy legenda, de én egy legenda-gyilkos vagyok!” Előbb azonban Ivan Redkach-ot kell legyőznie január 25-én a WBC eliminátori címért.

A boxrec adatbázisa szerint a Top 5 váltósúlyú bunyós: Terence Crawford, Errol Spence Jr., Manny Pacquiao, Shawn Porter és Danny Garcia. Ötük közül bárki bunyózik bárkivel az csak jó lehet a rajongóknak.

Komment