A Ruiz – Joshua visszavágó felvezető meccsei is izgalmasnak ígérkeznek

Kép forrása: Matchroom Boxing

A hétvégi, szaúd-arábiai gála főszereplői egyértelműen Andy Ruiz Jr. és Anthony Joshua, de azért érdemes pár szót ejteni a főmeccset felvezető meccsekről is. Eddie Hearn-nek és a Matchroom Boxing-nak nem volt egyszerű dolga a közel-keleti helyszín miatt. Először Ruiz fogadta el nehezen a helyszínt és a DAZN se volt a legboldogabb, mert nagy az időeltolódás az USA-hoz képest. De ezeken kívül érveltek az emberi jogok megsértésével, terrorizmus veszéllyel és még sok minden mással. Hearn azonban kitartott és egy igazán izgalmasnak ígérkező fight card-ot állított össze, ahol a nehézsúly kapja a főszerepet. Mert a főmeccsen kívül még négy másik meccs is lesz ebben a súlyban. Ráadásul olyan nevek is vannak a listán, mint Alexander Povetkin vagy Dillian Whyte.

Íme néhány párosítás a szombati kínálatból. A rutinos orosz Alexander Povetkin (35-2; 24 KO) a fiatal Michael Hunter (18-1; 12 KO) ellen lép szorítóba. Povetkin egy sokat próbált bunyós, aki még 40 évesen is képes megleckéztetni a fiatalokat, tavaly szeptemberben bár kikapott az akkor még világbajnok Anthony Joshua-tól, de szépen helyt állt, augusztus végén pedig Tyson Fury unokaöccsét, Hughie Fury-t verte meg egyhangú pontozással. Ellenfele Michael Hunter pedig korábban cirkálósúlyban világbajnoki kihívó is volt Oleksandr Usyk ellenében. Azt a meccset pontozással elveszítette, majd nehézsúlyban folytatta tovább karrierjét és egyelőre ebben a súlycsoportban még nem talált legyőzőre. Jelenleg pedig a WBA Interkontinentális bajnoka. Jó felmérő lehet számára a Povetkin elleni meccs. A nyilatkozataiból pedig úgy tűnik, hogy sorsfordítónak tartja ezt a csatát, mert Povetkin legyőzésével nagy ismertségre tehetne szert, konkrétan azt mondta, hogy „el fogja lopni” a showt a főmeccs elől és az ő meccse lesz a legemlékezetesebb erről a gáláról.


Szintén nehézsúlyban fog szorítóba lépni Dillian Whyte (26-1; 18 KO) is, aki legutóbbi meccse előtt pozitív doppingtesztet produkált és úgy lépett szorítóba Oscar Rivas ellen, hogy az ellenfelével ezt „elfelejtette” közölni. Hearn azonban neki is biztosít lehetőséget, hogy egy ilyen történelmi gálán mégiscsak szerepelhessen. Hoztak is neki egy lengyel ellenfelet, mégpedig egy korábbi világbajnoki kihívót. A „Viking” becenévre hallgató Mariusz Wach (35-5; 19 KO) még 2012-ben küzdött Wladimir Klitschko-val világbajnoki címért, de egyhangú pontozással kikapott. Nem rendelkezik rossz mérleggel, de a komolyabb ellenfelekkel (Klitschko, Povetkin, Jarrell Miller) vívott csatákat elveszítette.


Még egy nehézsúlyú párosítás van, amiről érdemes szót ejteni, az pedig a Filip Hrgovic (9-0; 7 KO) – Eric Molina (27-5; 19 KO) meccs a WBC Nemzetközi bajnoki címéért. A horvát Hrgovic nagyjából két éve állt profinak, azóta 9 meccs – 9 győzelem a mérlege és ez a WBC cím. Eddig még igazán nagy gálákon nem kapott lehetőséget, de most ő is berobbanhat a köztudatba. Ellenfele pedig egy hozzá képest „rutinos róka” lesz, Eric Molina. Molina már több alkalommal is küzdött világbajnoki címért egyszer Anthony Joshua, egyszer pedig Deontay Wilder ellen.

Komment