Andy Ruiz Jr. edzőt vált

Fotó: Andy Ruiz Jr. – Manny Robles – PuzzlePix Fotóügynökség

Andy Ruiz Jr. Manny Robles edző „vezénylete” alatt lett tavaly júniusban világbajnok, majd decemberben vele veszítette el az öveket. Vagyis nem egészen vele, mert bár ő volt Ruiz edzője, de a mexikói bunyós nem vitte túlzásba az edzést a visszavágó előtt és nem igazán hallgatott az edzőjére. Szóval mondhatni, hogy a visszavágónál csak névleg volt az edzője.

Most pedig ténylegesen elválnak az útjaik, amiről Robles számolt be. Elmondta, hogy Ruiz apja közölte vele, hogy vége a közös munkának, de igazából nem lepte meg túlságosan a hír. Mert a visszavágó óta nem kereste őt Ruiz. És hát előtte se volt felhőtlen a kapcsolat. Mint ismeretes a Joshua elleni visszavágó nagyon nem úgy sikerült Ruiz-nak, ahogy szerette volna, ezért pedig leginkább saját magát okolhatja a bunyós. Ezt meg is tette, mert a vereség után bocsánatot kért az édesapjától és Robles-től is amiért nem hallgatott rájuk, nem vette elég komolyan az edzést.

„Őszintén szólva láttam előre, hogy ez lesz. Már az edzőtábor alatt sejtettem. Andy csak annyit csinált, amennyit akart. Az apja sem tudta kontrolálni, egyikünk sem tudott hatni rá. Láttam, hogy ez így nem működik, mert nem hallgat ránk. Sem rám, sem az apjára. A visszavágó után a sajtótájékoztatón bocsánatot kért tőlünk. Úgy voltam vele, hogy OK, csak idő kérdése és hívni fog.”

Robles szerint Ruiz apja azt is elmondta, hogy a promóter, Al Haymon döntött az edzőváltásról, hogy ne ismétlődjön meg még egyszer a bukás.

„Ez van, nem tudom mit mondjak erre. Nem előszőr történik velem, más edzőkkel is megtörtént már. Időnként megismétlődik. Mindig mi húzzuk a rövidebbet. Ez van, menni kell tovább!”

Azt is elmondta, hogy hálás a közös a munkáért, hogy együtt történelmet írtak azzal, hogy Ruiz lett az első mexikói nehézsúlyú világbajnok. Jó szívvel emlékszik vissza a közös munkára.

Komment