Fury: „Három meccsem van hátra: Wilder, Joshua és Whyte”

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tavaly Tyson Fury még arról beszélt, hogy úgy érzi akár 40 éves koráig is bunyózhat, mint Pacquiao, most pedig már a nyugdíjról beszél. Egy tegnapi interjúban arról beszélt, hogy már csak három meccse van hátra és utána szögre akasztja a kesztyűt. Még három ellenfelet akar, név szerint Deontay Wilder, Anthony Joshua és Dillian Whyte. Tehát, ha ez így megvalósul, akkor nagyjából legkésőbb jövőre láthatjuk utoljára a ringben.

Wilder ellen februárban lép szorítóba, de többször beszéltek már egy harmadik meccsről is, így akkor minimum négy meccse van hátra három ellenféllel. Bár ez a harmadik meccs nyilván függ a visszavágó eredményétől is, attól is, hogy ki győz és attól is, hogy győz. Ha Wilder nyer lehet, hogy nem lesz harmadik meccs, de így a Joshua elleni meccs létjogosultsága kevesebb lesz, bár anyagi szempontból érdemes lehet megrendezni, mert óriási szigetországi rangadó lenne Fury és Joshua között. De, ha Fury legyőzi Wilder-t, akkor nyilván lesz harmadik meccs. A szerződés részleteit nem tudni, hogy miben állapodtak meg egy harmadik meccset illetően, de így nagyobb a létjogosultsága.

„Még három harcom van hátra. Nem tudom. A következő Wilder, aztán Joshua és Whyte és vége. Már legalább 2000 napja kötelező kihívó (Whyte) és nem kapott még lehetőséget a címmeccsre. Miután legyőztem Wilder-t adok neki egy esélyt. Ő a kötelező kihívó. Az egyik lesz az utolsó háromból (meccsből). Szerintem jó bunyós, jó bokszoló, nagy ütő durva elszántsággal. A földről is feláll, hogy csatát nyerjen.”

Ez persze Fury terve, de ez nem csak rajta múlik, ennél sokkal bonyolultabb a helyzet és sok múlik a februári teljesítményén is, nemcsak azon, hogy győz-e. Továbbra is tartja magát ahhoz, hogy ki akarja/ ki fogja ütni Wilder-t, mert pontozással nem győzheti le Amerikában.

„Amerikában nagy pofonokat akarnak látni. Nézd ő 40 harcban veretlen én 30-ban. Tisztelned kell mindenkit, aki kesztyűt húz, különösen azt a férfit, aki KO király és veretlen.”

Fury arról is beszélt, hogy nem él Joshua ajánlatával, hogy szívesen sparringol vele, hogy segítsen neki felkészülni Wilder-re. A „Cigány Király” szerint nem lenne sok értelme, mert Joshua nem úgy harcol, mint Wilder, így nem sokat segítene neki. Majd, ha eljön az ideje, akkor élesen meccsen találkoznak, nem egy kesztyűzésen.

Komment