Arum összeeresztené Terence Crawford-ot Conor McGregor-ral

Fotó: Terence Crawford – PuzzlePix Fotóügynökség

Igencsak meglepő ötlettel állt elő a Top Rank vezér Bob Arum. Ha már nem tud címegyesítő meccset összehozni a WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford-nak kitalálta, hogy összeeresztené a bajnokát a UFC sztár Conor McGregor-ral. McGregor 2017-ben már kipróbálta magát hivatalos profi bokszmeccsen mégpedig Floyd Mayweather Jr. ellen, majd a napokban arról beszélt, hogy Manny Pacquiao ellen szeretne bokszolni, de egy Mayweather elleni visszavágóban is benne lenne. Erre Mayweather kitett egy sokat sejtető vagy csak beetető plakátot a visszavágóról. Most pedig Bob Arum csapna le az ír fenegyerekre.

Arum azt nyilatkozta, hogy beszélni akar a UFC vezér Dana White-tal egy két meccses együttműködésről. 1 meccs a ringben boksz szabályok között, 1 pedig a ketrecben MMA szabályok szerint. Tehát Arum nem félti túlságosan Crawford-ot, mert MMA szabályok között is megmérettetné a bajnokát. A promóter szerint Crawford-nak van tapasztalata birkózásban, úgyhogy nem lenne hátrányban McGregor ellen.

Nem véletlen jutott eszébe ez a párosítás Arum-nak, mert látta a múlt hétvégi UFC gála nézettségi adatait és nagyon megtetszett neki, hogy közel 1 millió előfizetés volt az ESPN+ -on a McGregor – Cerrone meccs miatt. A Mayweather – McGregor meccs 3 évvel ezelőtt 4,3 millió előfizetőt hozott, ezek a számok nyilván szimpatikusak Arum-nak. Emellett nem árt kicsit növelni Crawford népszerűségét, mert hiába volt kisváltósúlyban vitathatatlan bajnok, hiába váltósúlyú világbajnok és napjaink egyik legjobb bunyósa mégsem elég népszerű ahhoz, hogy „kikényszerítsen” egy Spence elleni címegyesítő meccset.

Úgy tűnik, ha McGregor bokszolni szeretne számos opció van előtte. Persze korántsem biztos, hogy egy Mayweather elleni visszavágó vagy egy Pacquiao elleni meccs megvalósul, de tartaléknak ott van akkor Terence Crawford, akivel nemcsak a ringben, de az oktagonban is megküzdhetne.

Komment