Hearn berágott Wilder 60-40 %-os követelésére

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Hónapok óta folyik az egyeztetés a nehézsúlyú WBC világbajnok Deontay Wilder (40-0; 39 KO) és az IBO/IBF/WBA (Super)/WBO világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) között a címegyesítő mérkőzésükről, de úgy tűnik továbbra is eredménytelenül. Sok féle verziót lehetett már olvasni az anyagiakról és a helyszínről is, de továbbra sem tudnak megegyezni. Sőt úgy tűnik, hogy az álláspontok nemhogy közelednének, egyre inkább távolodnak. Wilder legutolsó verziója szerint 60-40 %-os elosztást szeretne, de minimum 50-50%-ot akar, amit Joshua promótere, Eddie Hearn nevetségesnek tart. Hearn szerint Wilder nevét a kutya sem ismeri, még az USA-ban sem, és ráadásul szerinte Joshua nevét használja fel arra, hogy növelje az érdeklődést a Fury elleni meccsre. Hearn szerint egyértelmű, hogy Wilder nem akarja ezt a meccset és csak vesztegeti az idejét vele.

Hearn már számos ajánlattal előállt, de Wilder igényeinek még a közelében sem járt, Hearn legutóbb 80-20%-os elosztást javasolt Joshua javára, ami még a márciusi Joseph Parker elleni elosztásnál is alacsonyabb (Parker 34%-ot kapott). Hearn arra apellál, hogy egyrészt az Egyesült Királyságban rendezett gálákon minimum 80-90 000 néző kíváncsi a helyszínen Joshua mérkőzéseire, és ezek a nézők Joshua miatt mennek, nem az ellenfele miatt. Másrészt a Matchroom Boxing a DAZN stream szolgáltatóval van szerződésben, ami egyre jobban terjeszkedik és az USA mellett Európa számos országában is elérhető. Hearn szerint egyértelműen Joshua hozná a bevételt, nem pedig Wilder.

Hearn azt is nehezményezi, hogy Wilder csapata nem akar megállapodni, addig, amíg a Fury elleni meccs meg nem történik, december 1-jén. Ő viszont nem akar addig várni, Joshua-t sürgeti az idő, hisz április 13-ra lekötött meccse van és, ha nem egyeznek meg Wilder-rel akkor más ellenfelet kell nézni. Ráadásul a WBO is sürgeti Joshua-t, mert elrendelték a kötelező címvédést, amit csak akkor lehet halasztani, ha megegyezik Wilder-rel.

Egyrészt érthető, hogy Wilder addig nem akar megállapodni, amíg nincs meg a Fury elleni meccs eredménye, hisz nem lehet előre megmondani ki lesz a győztes még akkor sem, ha 100%-ig bízik a győzelmében. Ugyanakkor Hearn szerint csak azért várnak, mert abban bíznak, hogyha kiüti Fury-t az növeli a népszerűségét és ezáltal több pénzt kérhet majd.

Szóval egy lépéssel sem kerültek közelebb a megállapodáshoz, mindkét oldal úgy gondolja, hogy ő hozná a bevételt ezért ő érdemelne több pénzt.

Komment