Zsákoló kesztyű, valóban érdemes használni?

Zsákkesztyű vagy 10oz? Ez itt a kérdés.

A zsákoló kesztyű az a termék aminek a népszerűsége egész évben hullámzik! Én személy szerint, ha valaki esetleg ódzkodik a zsákoló kesztyűktől akkor az MMA kesztyűt szoktam ajánlani helyette. Vannak edzők akik viszont a 10oz-s kesztyűre szavaznak. Nézzük meg a pro és a kontra érveket.

Zsákoló kesztyű

Ezt a típust kifejezetten a zsák munkára tervezték. Általában bőr vagy műbőr egy vékonyabb szivaccsal. Ennek köszönhetően a kezünk és a bőrünk nem sérül a zsákolás közben. Az öklünk és a kezünk erősödik a behatások miatt.

MMA kesztyű

Én azért szoktam az MMA kesztyűt ajánlani zsákra, mert ezzel egészen biztosan megtanulsz pontosan ütni. Ugyanis ha nem a bütyköddel ütsz akkor itt azonnal lejön a bőr a kezedről. Érdemes azonban jól megválasztani az MMA kesztyűt amit zsákoláshoz vásárolsz, mert a rossz tömésű kesztyűk semmit sem érnek!

10oz kesztyűk

Elsősorban szeretném leszögezni, hogy hivatalosan a boxkesztyűk nem zsákolásra lettek tervezve, így a géppel formázott szivacsuk könnyen eltörhet az ilyen igénybevétel miatt. Mivel ez nem rendeltetésszerű használat, így a garancia ilyenkor nem érvényes a kesztyűre! Ennek ellenére, a legtöbb profi bokszolónál azt látjuk, hogy 10oz-s kesztyűkben püföli a zsákokat.

Mindent összevetve úgy gondolom, hogy egyeztess az edződdel ebben a kérdésben!

Zsákoló kesztyűink: http://bit.ly/2Y7Oz0f

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment