Golovkin nyitott egy visszavágóra Derevyanchenko-val, de Canelo is jöhet

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Gennady Golovkin (40-1-1; 35 KO) igazán kemény meccsen van túl. Magyar idő szerint tegnap hajnalban lépett szorítóba az ukrán Sergiy Derevyanchenko (13-2; 10 KO) ellen és szoros, de egyhangú pontozással végül ismét világbajnok (IBO/IBF) lett. A meccs végeredményét sokan vitatják, már a közönség is nem tetszését fejezte ki Golovkin győzelme miatt, de azóta több elismert bunyós is azt nyilatkozta, hogy Derevyanchenko nyerte a meccset, vagy legalábbis döntetlen volt a csata. Azt, hogy milyen kemény volt a harc jól mutatja, hogy a meccs után mindkét bunyós kórházi ápolásra szorult, a sajtótájékoztatón nem is tudtak részt venni.

A meccs után Derevyanchenko jelezte, hogy szeretne egy visszavágót és Golovkin sem zárkózott el előle, sőt. Azt nyilatkozta, hogy ez egy igazán kemény meccs volt és minden tisztelete az ukráné és a csapatáé, mert nagyot küzdött. Valószínűleg GGG is érzi, hogy nem volt ez a győzelem teljesen egyértelmű, mert azt is mondta, hogy ez a meccs arra ösztönzi, hogy még keményebben eddzen. Elismerte, hogy nem volt a legjobb napja a szorítóban, nem tudott eléggé összpontosítani, Derevyanchenko viszont nagyon jól küzdött.

„Visszavágó. Abszolúte. Nagy meccs lenne a DAZN-nak és a rajongóknak is. Természetesen állok elébe, ökölvívó vagyok, mindenre készen állok!”

Eddie Hearn szerint, aki nemrégiben Golovkin társpromótere lett egyébként Golovkin betegen lépett szorítóba. Vírusos betegségről beszélt az angol promóter, amivel már egész héten küzdött a kazah, ennek ellenére nem akarta lemondani a meccset.

A visszavágó mellett természetesen ismét szóba került egy Canelo elleni újabb meccs, amire Golovkin megint igent mondott. Ő készen áll (természetesen nem most azonnal), ha Canelo igent mond rá. Eddig sem rajta múlott, hanem a mexikói világbajnok nem akarja az újabb Canelo – GGG meccset. De Golovkin azért Canelo nélkül is tud létezni, mert elmondta azt is, hogy számos más lehetősége van, tud más bajnokokkal is küzdeni, ha Canelo nem akar kiállni vele. Ott van például a WBO középsúlyú világbajnok Demetrius Andrade is, aki a meccset követően fel is ment a ringbe és kihívta egy címegyesítő meccsre GGG-t.

Illetve ismerve az IBF szigorú szabálykövető rendszerét valószínűleg pár héten belül elrendeli Golovkin számára a kötelező címvédést a lengyel Kamil Szeremeta ellen. Ezt talán akkor tudja elhalasztani, ha a szervezet engedélyezi számára, hogy más ellen küzdjön mondjuk egy címegyesítésen Andrade ellen vagy talán még Canelo az, aki miatt a szervezet engedné neki, hogy későbbre tolja a kötelező címvédést.

Komment