Saunders 6 hónapos eltiltást kapott a WBO-tól, de más szervezet övéért bunyózhat

Fotó: Billy Joe Saunders – Frank Warren – PuzzlePix Fotóügynökség

Hivatalosan is bejelentették, hogy a WBO korábbi középsúlyú világbajnoka, Billy Joe Saunders hat hónapos eltiltást kapott a szervezettől egy pozitív doppingteszt miatt. Saunders (26-0; 12 KO) még augusztusban produkált pozitív mintát, állítása szerint egy olyan orrspray miatt, ami egyes dopping ellenőrző bizottságoknál nincs tiltólistán csak „versenyidőszakban”. A pozitív eredmény miatt a Massachusetts Állami Atlétikai Bizottság (MSAC) nem engedélyezte, hogy ringbe lépjen Bostonban és megvédje világbajnoki övét Demetrius Andrade (26-0; 16 KO) ellen. Emiatt Saunders le is mondott az övéről és végül Andrade lett a WBO új világbajnoka Walter Kautondokwa legyőzésével. A botrány kirobbanásakor jelezte Saunders promótere Frank Warren, hogy nem értenek egyet az MSAC döntésével és perre viszik az ügyet. A WBO pedig kilátásba helyezte Saunders eltiltását.

Most pedig már biztos, hogy az angol bunyós hat hónapos eltiltást kapott a szervezettől. A hat hónapot pedig augusztustól számolják és az eltiltás letelte után három hónappal akár vissza is szerezheti régi övét. A WBO az eltiltást követő harmadik hónapig még nem rangsorolja. Ez az eltiltás azonban nem jelenti azt, hogy más szervezetek címeiért ne szállhatna ringbe addig is.

Közben pedig a WBO engedélyezte Andrade-nak, hogy jövő év februárjában önkéntes címvédése legyen, tehát ő maga választhatja ki az ellenfelét, hogy ki ellen szeretné megvédeni a frissen szerzett címét. A lehetséges ellenfelek között ott szerepel az a Martin Murray (37-4-1; 17 KO) is, aki idén hónapokig várt arra, hogy megküzdhessen Billy Joe Saunders-el, de ő kétszer is lemondta a meccset sérülésre hivatkozva. Most talán esélyt kaphat, hogy a címért bunyózhasson.

Komment