Tóth László, Kelemen Balázs és Magyar Kinga is győzött Sopronban

A tegnapi napon egy igazán nagyszabású küzdősport gálát tartottak Sopronban. Immáron második alkalommal került megrendezésre a West Hungarian Fight gála, ahol Grappling, MMA, K-1, Muay Thai, valamint amatőr- és profi bokszmérkőzéseket is láthattak a nézők. Ismét nagyon jó hangulatú volt a rendezvény, teltház előtt léphettek szorítóba az est lezárásaként a profi ökölvívók.

Jól alakult az este magyar ökölvívóink szempontjából Magyar Kinga, Kelemen Balázs és Tóth László is győzött. A főmeccset egy soproni bunyós, a jelenlegi váltósúlyú magyar bajnok Tóth László (28-5-1; 19 KO) vívta egy ukrán ellenféllel. Laci promótere Simon Zsolt így nyilatkozott a meccsről:

„Egy nagyon kemény hat menetes meccs volt, amit Laci végül pontozással nyert meg. Sajnos a második menetben Laci szemöldöke felrepedt egy fejeléstől, ez egy kicsit hátráltatta. Mindenféleképp kiütéses győzelemre törekedett, de a sérülése ezt nehezítette. Ennek ellenére nagyon jól küzdött, nagy meccs volt, amit jól mutat, hogy egy fajta különdíjként Laci megkapta a West Hungarian Fight bajnoki övét is.”

Tóth László meccse előtt lépett szorítóba Kelemen Balázs (26-2; 13 KO), szintén egy ukrán ellenféllel szemben.

„Balázs egy négy menetes meccsen lépett szorítóba egy ukrán bunyós ellen. A Laciéhoz hasonlóan ez is egy kemény meccs volt, de Balázs jól megoldotta és pontozással ő is győzni tudott.” – mondta el Simon Zsolt.

A női ökölvívókat Magyar Kinga (8-4; 3 KO) képviselte Sopronban, az ő ellenfele Bojér Boglárka volt. Kinga akárcsak a tavalyi West Hungarian Fight gálán most sem bízta a pontozókra a döntést. A második menetben egy testütéssel KO-zta ellenfelét. Tóth Laci mellett ő is megkapta a szervezőktől elismerésként a West Hungarian Fight bajnoki övet a látványos győzelméért.

A tervek szerint Szili István is szorítóba lépett volna Sopronba, ráadásul a búcsúmeccsén, de egy sérülés miatt sajnos nem tudta vállalni a küzdelmet. Nézőként azonban ő is részt vett a gálán.

A gála két szervezője Simon Zsolt (Global Sport Event Kft) és Babos Zoltán (Növényi Sportakadémia SE) is rendkívül elégedett volt a rendezvénnyel és mindenképp szeretnék jövőre is megrendezni a gálát a nagy sikerre való tekintettel.

Komment