Orlando Salido szerint Lomachenko testütésekkel verhető

Fotó: Orlando Salido – Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

A hétvégén egy igazán jónak ígérkező gálához lesz szerencsénk, ráadásul most a magyar nézők is élőben nézhetik a meccseket a SPORT1 csatornán este 21:15-től. A londoni gála minden bizonnyal leginkább várt mérkőzése a Vasyl Lomachenko (13-1; 10 KO) – Luke Campbell (20-2; 16 KO) könnyűsúlyú világbajnoki címmérkőzés lesz. A meccs tétje három világbajnoki cím, amiből kettőt (WBO/WBA Super) jelenleg Lomachenko birtokol, illetve még a WBC szabadon lévő öve fog gazdára találni. Így a győztes, Loma vagy Campbell végül három nagy szervezet világbajnoka lehet.

Campbell óriási lehetőséget kapott ezzel a címmérkőzéssel, ugyanakkor óriási feladatot is. Bár ő lesz hazai pályán, de azért Lomachenko ellen még otthon sem lesz könnyű dolga. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy Loma egy fenomén, egy igazi őstehetség, ugyanakkor ő sem verhetetlen. Hisz profi karrierje során egy vereséget már begyűjtött, igaz még nagyon a karrierje elején. 2014-ben kapott ki pontozással Orlando Salido-tól. Azóta azonban megállíthatatlan. Már három súlycsoportban szerzett világbajnoki címet, úgy hogy még csak 14 profi meccse volt.

Eddigi egyetlen legyőzője Salido most adott egy tippet, hogy lehet megverni az ukránt. Szerinte, ahogy neki sikerült megvernie, úgy másnak is sikerülhet testütésekkel és azzal, ha nyomást alatt tartják. Ő így tudta legyőzni. Szerinte Loma nem tudja kezelni a nyomást, ha nem ő irányít, így az a győzelem titka, ha valaki rá tudja erőltetni a saját akaratát, a saját bunyóját. El kell érni, hogy kényelmetlenül érezze magát a ringben. Salido azt mondja, hogy amikor egymás ellen bunyóztak látta az ukránon, hogy a testütésekkel nem tud mit kezdeni és egyre dühösebb volt emiatt és egyre kevésbé tudott koncentrálni, mert nem talált ellenszert. Szerinte Lomachenko nagyon jó bunyós, de korántsem annyira, mint ahogy azt tartják róla. Campbell számára minden segítség jól jöhet, talán meg is fogadja Salido tanácsát. Szombat este kiderül!

Egy kis emlékeztető Salido és Lomachenko meccséről:

Komment