George Foreman: „Wilder könnyedén meg tudja verni Fury-t!”

Kép: George Foreman – PuzzlePix Fotóügynökség

Érdekes véleményen van a legendás George Foreman Deontay Wilder-rel kapcsolatban és talán nem túlzás azt állítani, hogy jelen pillanatban nem sokan értenek vele egyet. Foreman azt mondja, hogy beszélgetett Wilder-rel, tanácsokkal is ellátta és úgy érzi, hogy a harmadik Fury elleni meccset megnyerheti Wilder, ráadásul könnyedén.

Foreman szerint Wilder veresége olyan, mint amilyen az ő veresége volt Muhammad Ali ellen, a legendás 1974-es „Rumble in the Jungle” meccsen. Szerinte Wilder egy jó felkészüléssel és a hibái kijavításával stílusosan megverheti Fury-t legközelebb. „Big George”, mint egyfajta mentor Wilder mellé állt és saját példáján, a saját tapasztalatain keresztül próbálja segíteni, hogy mentálisan is rendben legyen.

“Kellemes beszélgetést folytattam Wilderrel, egy jó kis beszélgetést. Beszéltünk, mert én is ebben a helyzetben voltam, amikor váratlanul elvesztettem Afrikában a címemet. Csak én tudom, hogy min megy keresztül. … A veszteséggel együtt kell élnie, de meg tudom mutatni neki, hogyan kell ezzel élni és jobban visszatérni. Sokat beszéltünk erről. Segíthetek neki, hogy újra a régi legyen és visszaszerezze az övét. … Nemcsak, hogy megverheti (Fury-t), könnyedén meg tudja csinálni. … Adj neki még egy esélyt. Meg fogja mutatni.” – mondta Foreman.

Azzal, hogy a koronavírus miatt valószínűleg nem júliusban, hanem októberben kerül sor az újabb meccsre kettejük között értékes plusz időt nyert Wilder. Több ideje lesz, hogy mentálisan is felkészüljön, ami legalább olyan fontos egy vereség után, mint a fizikális felkészülés. Főleg, hogy neki ez volt az első veresége és ezzel megdőlt a verhetetlenségi nimbusza.

Komment