Evander Holyfield is újra szorítóba lép!?

Fotó: Evander Holyfield – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég beszámoltunk róla, hogy az 55 éves Nigel Benn ismét szorítóba lép, most pedig úgy tűnik egy újabb „öregfiú” mégpedig Evander Holyfield is erre készül. Amíg Benn egy éles meccsen készül ismét kesztyűt húzni, addig Holyfield Floyd Mayweather Jr.-hoz hasonlóan egy „bemutató mérkőzésen” lépne ismét kötelek közé szintén Japánban.

Egy bunyós örökre bunyós marad és úgy tűnik a késztetést, hogy ismét kiosszon néhány pofont nehéz visszafogni. Van aki a „bizsergés” miatt, mint Benn, van aki pedig a pénz miatt teszi ezt, mint Mayweather. Mellesleg Mayweather nem keresett rosszul azzal a félmenetes japán haknival, amit tavaly szilveszterkor prezentált. Holyfield pedig jótékony célból tenné ezt, egy jótékonysági meccsen tervezi, hogy szorítóba lép Japánban 2020-ban.

A lassan 57 éves Holyfield 2011-ben lépett utoljára szorítóba, de azóta is jó formában van, edzésben maradt. Úgy érzi készen áll rá, hogy ismét szorítóba lépjen, sőt szerinte még kiütéses győzelemre is képes. De ez egy jótékonysági meccs lesz és nem az a célja, hogy kiüsse az ellenfelét, hanem hogy pénzt gyűjtsön a rászorulóknak és közben szórakoztassa a közönséget. A meccs részletei és még az ellenfél személye sem nyilvános, de vélhetően hasonló feltételek között kerülne rá sor, mint Mayweather tavalyi meccsére.

„Ez egy nagy dolog, hogy Japánban az emberek lehetőséget kapnak arra, hogy lássák a ringben az egyetlen négyszeres nehézsúlyú világbajnokot.” – mondta Holyfield.

Egyébként Holyfield fia, Evan Holyfield pedig nemsokára bemutatkozik a profik között. A november 2-i Canelo – Kovalev gálán kap lehetőséget „Yung Holy”, hogy megmutassa tudását a nagyközönség előtt.

Komment