Október 6.: II. West Hungarian Fight küzdősport gála profi boksz mérkőzésekkel

A tavalyi sikeres rendezvény után idén már másodjára rendezik meg a West Hungarian Fight elnevezésű vegyes küzdősport gálát. Az eseményt ismét a soproni Növényi Sportakadémia SE szervezi a Global Sport Event Kft-vel közösen. Az idei gála október 6-án lesz és ismét a soproni Novomatic Arénában. A gála ezúttal is igazi csemege lesz a különböző küzdősportok iránt érdeklődőknek, mert a rendezvényen Grappling, MMA, K-1, Muay Thai, valamint amatőr- és profi ökölvívó mérkőzések is lesznek. Ismét a gála záró etapjában kaptak helyet a profi ökölvívók, mintegy megkoronázva az eseményt.

Az ökölvívó mérkőzéseket a Global Sport Event szervezi és igazán nívós hazai bunyósokat fognak prezentálni a közönségnek. Szorítóba lép például az idén májusban kisváltósúlyban GBU Kontinentális bajnoki címet szerző Magyar Kinga (7-4; 2 KO), aki tavaly is bemutatta tudását a soproni közönségnek. Igaz igen gyorsan, már az első menetben legyőzte TKO-val az akkori ellenfelét. Most egy kenyai ellenféllel, Joice Awino-val (7-8-1; 6 KO) nézz majd szembe egy hat menetes mérkőzésen.

Szintén már másodjára lép szorítóba ezen a rendezvényen a soproni Tóth László (27-5-1; 19 KO) is, akinek ez lesz az első mérkőzése mióta promótert váltott. Nemrég beszámoltunk róla, hogy a számos rangos nemzetközi bajnoki címmel büszkélkedő Tóth László ezentúl a Global Sport Event-nél folytatja pályafutását és komoly célokat tűztek ki maguk elé. Laci tavaly ezen a gálán sikerrel védte meg váltósúlyú magyar bajnoki címét, valamint megszerezte az UBO Interkontinentális bajnoki címét is. Vasárnap egy hat menetes mérkőzésen bunyózhat hazai közönség előtt Lim Artem ellen.

Szintén szorítóba lép majdnem, hogy hazai pályán a Felix Promotion nagyközépsúlyú bunyósa Kelemen Balázs (25-2; 13 KO) is. Balázs egy hosszabb szünet után győzelemmel tért vissza idén áprilisban. Október 6-án pedig egy ukrán ellenféllel, Yaroslav Manuilov-val (2-1; 2 KO) néz majd szembe. Balázs elmondta a BOX TV-nek, hogy azért vállalta el ezt a felkérést, mert Győr-Moson-Sopron megyeiként szinte hazai pályán léphet szorítóba. Bár a felkészülése nem sikerült zökkenőmenetesre, betegség és kisebb sérülés is hátráltatta, de nagyon várja a mérkőzést. Keményebb meccsre számít, mint az áprilisi volt. Egy pozitív mérlegű, fiatal ukrán bunyós lesz az ellenfele. Hosszú felkészülésen van túl és mindenképp győztesként szeretné elhagyni a szorítót.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk az évek óta Svájcban élő Szili István (23-2-2; 13 KO) is szorítóba lép Sopronban még pedig a búcsúmeccsén. Kőszegiként ő is szinte hazai pályán bunyózik és itt búcsúzik a magyar rajongóitól.

Rajtuk kívül még kötelek közé lép első profi meccsén az egykori amatőr kiválóság Ramos Richárd is, akinek ellenfele a rutinos Pados Dávid lesz.

A gála tehát október 6-án a soproni Novomatic Arénában lesz, már reggel 10 órakor elkezdődik, a profi bokszmeccsek pedig este lesznek.

Komment