Szilveszteri matiné: Mayweather – Nasukawa bemutató bokszmérkőzés

Fotó: Floyd Mayweather Jr (b) – Tenshin Nasukawa (j) – Puzzle Pix Fotóügynökség

Amikor novemberben bejelentették, hogy Floyd Mayweather Jr. ismét ringbe száll és megint nem egy ökölvívó ellen, annyira már nem is lepődtünk meg rajta. Nagy csinnadratta közepette Japánban egy sajtótájékoztatón közölték, hogy Mayweather ellenfele egy japán kick-box bajnok lesz, Tenshin Nasukawa, aki jelenleg az MMA szabályrendszerben bunyózik. A nagy showműsor után azonban Money közölte, hogy hát igazából nem is erről volt szó és őt megvezették és csak egy bemutató meccsről volt szó és, hogy nem közvetíti a TV, stb, stb. Valószínűleg a japánok felajánlottak még egy kis pénzt az amerikai bunyósnak, aki végülis beleegyezett, hisz egy kis pénz mindig jól jön. Szóval lesz meccs méghozzá szilveszter estéjén Japánban, Tokiótól nem messze.

Így elviekben abban állapodtak meg, hogy 3×3 perc ökölvívó szabályrendszerben és csak egy bemutató mérkőzés, nem lesz győztes hirdetve és Mayweather rekordját sem veszélyezteti. Mayweather úgy van vele, hogy elmegy, bohóckodik egy kicsit, felmarkolja a pénzt és szépen haza megy. Azt mondta, hogy három menetet álmában is végig csinál különösebb edzés nélkül. Lazán kezeli a dolgot, hisz úgyis csak pár pénzes üzletembernek kell egy kicsit produkálnia magát. A fiatal Japán ellenfele viszont nagyon bizonyítani akar, és nem fogja könnyen adni magát. Nasukawa nagyon lelkes és mindenáron ki akarja ütni Mayweather-t, akár szabálytalanság árán is. Egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy ha kell szabálytalankodik is és akár rúgással is, de földre küldi Mayweather-t. Ezért mondjuk pénzbüntetést kapna Nasukawa és a meccsnek is azonnal vége lenne, de lehet, hogy a 15 perc hírnév érdekében bevállalja. A japánok alapvetően sokkal szabálytisztelőbbek annál, hogy ezt bevállalja Nasukawa, de azért marketing fogásnak nem rossz.

Nasukawa mindenképp nyer a meccsel, az eredménytől függetlenül, mert eddig csak Japánban volt ismert, de most hirtelen az egész világon megismerték a nevét, ami a későbbi karrierjére pozitív hatással lehet. Mayweather meg mindenképp megkapja a pénzét, szóval mindenki boldog lehet.

Komment