Evander Holyfield akar egy negyedik mérkőzést Riddick Bowe ellen

Fotó: Evander Holyfield – Riddick Bowe – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik manapság egyre népszerűbb a már visszavonult ökölvívók körében az a gondolat, hogy újra szorítóba lépjenek egy „bemutató mérkőzésen”.  Tavaly szilveszterkor Floyd Mayweather Jr. nyitotta a sort Japánban egy MMA bunyós ellen. Majd Pacquiao-nak is felajánlotta a visszavágó lehetőségét egy ilyen „bemutató mérkőzés” keretén belül. Azóta már például Julio Cesar Chavez is bejelentette, hogy újra ringbe lép és Evander Holyfield is.

Nemrég írtunk róla, hogy Holyfield szintén Japánból kapott egy ajánlatot egy három menetes bemutató mérkőzésre, ami jótékonyt cél szolgálna. Azóta azonban csend van az ügy körül. Most megszólalt a legendás bunyós és elmondta, hogy volt tárgyalni Japánban, de azóta nem keresték ezzel kapcsolatban. Ő viszont kitalálta, hogy még izgalmasabbá tenné a dolgot és ez a bemutató mérkőzés lehetne egy negyedik csata régi riválisával Riddick Bowe-val.

1992 és 1995 között három meccset is vívtak egymás ellen, a háromból kettőt Bowe nyert, egyet pedig Holyfield. Épp Bowe volt az, aki ellen elszenvedte profi karrierje első vereségét Holyfield 1992. november 13-án. Egyhangú pontozással kapott ki és elveszítette WBC/WBA és IBF nehézsúlyú világbajnoki öveit. A meccset a The Ring Magazine az Év meccsének választotta, a 10. menet pedig az Év menete volt.

A visszavágóra egy évvel később, 1993. novemberében került sor. Azt a meccset szoros megosztott pontozással már Holyfield nyerte és visszaszerezte WBA és IBF öveit. A meccs legnagyobb meglepetése az volt, hogy egy vitorlázó repülős jó ötletnek gondolta, hogy berepül a ringbe meccs közben, a leszállás nem sikerült épp jól, meg is sérült a pilóta, a meccs pedig 20 percre félbe szakadt. Majd eltelt két év és jött a harmadik meccs 1995. novemberében. Ekkor egyikőjük sem volt világbajnok, a meccs pedig Bowe TKO-s győzelmével végződött a nyolcadik menetben.

Korábban egyébként már Bowe is szóba hozta, hogy szeretne egy negyedik meccset Holyfield ellen, most sor kerülhet rá, ha mindketten belegyeznek. Kérdés ő milyen formában van, mert az 57 éves Holyfield-ről lehet tudni, hogy sokat edz és korához képest jó formában van.

Komment