Wilder Ruiz-nak szurkol a visszavágón: „Gyerünk Ruiz! Üsd ki megint Joshua-t!”

Deontay Wilder
Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Igazán izgalmasnak ígérkezik az elkövetkezendő pár hét a nehézsúly rajongóinak. Két héten belül két parázs világbajnoki címmeccs is lesz, és egyiken se lehet előre megjósolni az eredményt. Mindkettő ki-ki meccsnek ígérkezik.

Most szombaton Deontay Wilder WBC világbajnoki címvédő meccse Luis Ortiz ellen, két hét múlva szombaton pedig az IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnoki címekért. Nem túlzás azt állítani, hogy most ez a két meccs tartja legjobban lázban a bokszrajongókat, leginkább talán a Ruiz – Joshua meccs.

Nem meglepő módon Deontay Wilder is kíváncsi a két hét múlva esedékes szaúd-arábiai meccsre. Egyrészt a győztes potenciális ellenfele lehet a közel jövőben, ha minden a tervei szerint alakul, másrészt Anthony Joshua nem épp a szíve csücske. Joshua és Wilder hosszú hónapokig próbáltak megegyezni egy címegyesítő meccsről sikertelenül, közben Wilder mindenféle gyáva nyúlnak elhordta AJ-t és nem titkolta örömét, amikor júniusban kikapott.

Sőt reméli, hogy decemberben megismétlődik a forgatókönyv, Ruiz befejezi, amit elkezdett és ismét a padlóra küldi az angolt. Wilder szerint Joshua nem fogja tudni kijavítani a hibáit decemberig, nem nyerhet a mexikói ellen. Nyilván javulni fog a teljesítménye, de annyit nem, hogy győzhessen.

Wilder-t az ellenszenven kívül más is motiválhatja. Nem titkolt célja, hogy egyesítse a nehézsúlyú világbajnoki címeket és hát láthattuk, hogy AJ-vel nem sikerült megállapodni a címegyesítésről. Reményei szerint viszont Ruiz-zal könnyebb lenne, mert egyazon promóciós cégnél, a PBC-nél vannak mindketten.

„Ez ismét egy nagyszerű harc lesz. Természetesen Ruiz mellett vagyok. Be fogja fejezni azt, amit elkezdett. Minden mellette szól, ahogy megverte Joshua-t. Az emberek nem értik. Nem csak arról van szó, hogy Ruiz jó bunyós, hanem arról, ahogy megverte. Ezért is állok mellette. Nincs semmi, ami miatt azt gondolnám, hogy ne tudná megnyerni ezt a meccset. Egyértelműen Ruiz csapata mellett állok. Gyerünk Ruiz, üsd ki megint Joshua-t, baby!”

Szerinte tök mindegy mit pletykáltak arról, hogy Joshua-t leütötték a meccs előtt egy sparringon vagy, hogy pánikrohama volt a meccs előtt. Ruiz nem kicsit verte meg Joshua-t, nemcsak pontozással nyert, hanem négyszer padlóra küldte és végül nem tudta folytatnia meccset. Ez a lényeg.

Komment