Erdei Zsolt: Nem mondok le!

Nem mond le a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztjáról Erdei Zsolt, akit azután szólított fel távozásra Rácz Félix, a Felix Promotion vezetője, hogy Madár vezetésével egy év alatt 348 millió forintos adósságot halmozott fel a szervezet.

– Úgy ismer, mint aki feladja, amit vállalt? Nem mondok le! Egyenesbe hozzuk a dolgainkat, és újult erővel dolgozunk tovább – fogalmazott a Borsnak az amatőrként és profiként is világbajnoki címig jutó egykori bokszoló. Erdei szerint nem Rácz Félix feladata az ő szakmaiságának megítélése. – Kezdő vezetőként van hová fejlődnöm, ez igaz. De a lelkiismeretem tiszta.

Rácz Félix (Fotó: Végh István)

A bokszmenedzser lapunknak elmondta: többször találkozott Erdeivel a sportág megreformálása érdekében, ám az elnök sem az ő, sem pedig az olimpiai bajnok Kovács Kokó István tanácsait nem fogadta meg.

– Félre ne értse, nincsenek elnöki ambícióim – mondta lapunknak Rácz, aki határozottan cáfolta azt is, hogy egyéb pozíciót szeretne a MÖSZ-ben. – Összeférhetetlennek tartanám a saját cégemmel. Tudom, ez nem mindenkit zavar, lásd Madárfészek Akadémia, amely bár az utánpótlás-nevelésre az akadémiák közül a legmagasabb támogatásban részesült a szövetségtől, mégsem onnan kerültek ki például az ifi-vb érmesei…

A menedzser 2014-ben még profi címmeccset szervezett Madárnak, ma már viszont felszólal ellene. Azt mondja, azért, mert a legfontosabb célja, hogy végre rend legyen a szövetségben. Például ne fordulhasson elő olyan, hogy 348 millió forintos adósságnál Erdei felveszi a fizetését, miközben a budapesti ifi-vb érmesei, Orbán Adrián és Villás Veronika továbbra sem kapta még meg a jutalmát.

Erdei Zsolt (Fotó: Bánkúti Sándor)

– Úgy gondolom, ez komoly morális és erkölcsi kérdéseket vet fel – tette hozzá Rácz.

– Tudom, mindig fontos higgadtnak maradni, de amikor Rácz gyerekeket kevert a kampányába, nálam elszakadt valami – ezt már Erdei mondta, majd kitért arra is, miért nem fogadta meg a promóter tanácsait. – Több esetben figyelembe vettem a javaslatát, de messze nem mindenben. A profi ökölvívás a magyar ökölvívás elválaszthatatlan és fontos része. Ugyanakkor Rácz Félix személyével és módszereivel kapcsolatban nagy az ellenállás az amatőrök táborában. A bokszmenedzser a saját érdekeit képviselve tett nekem javaslatokat. Ez, sajnos, hitelteleníti a véleményét, és azt is, ami megfontolandó lehet. A fizetésekkel kapcsolatban az igaz, hogy a dolgozók megkapták a pénzüket, ám mi, apparátusi szinten blokkoltuk. Aztán az ellenőrző bizottság úgy döntött, a béreket ki kell fizetni.

Erdei leszögezte: a bajban jön ki igazán, hogy ki milyen ember.

– Voltak olyanok a szövetségben, akikben nagyot csalódtam – zárta Madár.

Forrás: www.borsonline.hu

Komment