New York-ban lép szorítóba Kiss Edina, a Browne – Pascal gálán

Fotó: Petrányi Zoltán és Kiss Edina New York-ban

Ma éjszaka a New York-i Barclays Center-ben lép szorítóba Marcus Browne és Jean Pascal, de magyar szempontból is érdekes lesz a gála, mert Petrányi Zoltán bunyósa, Kiss Edina is ringbe lép.

Kiss Edina (15-10; 9 KO) ellenfele a nigériai Helen Joseph (15-3-2; 10 KO) lesz. Joseph korábban az IBF Interkontinentális bajnoka volt pehelysúlyban, jelenleg pedig a WBF Interkontinentális bajnoka harmatsúlyban. Edinát kérdeztük a meccsről:

„Meg volt a mérlegelés, minden rendben volt. Nagyharmatsúlyban lesz a mérkőzés, hat menet. Eredetileg nem vele bunyóztam volna, múlt héten derült ki, hogy ő lesz az ellenfelem. A felkészülés jól sikerült, de nem rá készültem. Meglátjuk mit tudok vele bokszolni. Nem igazán tudtunk utána nézni, nem nagyon van videó róla a neten. Viszont azt tudom, hogy nagy ütő és az elején nagyon be fog kezdeni.”

Ezen a gálán félnehézsúlyban lép szorítóba Marcus Browne (23-0; 16 KO) és a korábbi WBC világbajnok Jean Pascal (33-6-1; 20 KO) is. A meccs tétje a WBC Silver öve és az interim WBA világbajnoki öv, amiket Browne birtokol jelenleg. Parázs csatának ígérkezik, mert a karrierje csúcsán túl lévő Pascal nagy rutinnal rendelkezik, komoly ellenfelekkel küzdött már, ráadásul a meccset megelőző sajtótájékoztatón még jól fel is cukkolta Browne-t, akit nem kell félteni. Browne egy veretlen, fordított alapállású bunyós, aki jelenleg a kötelező kihívó a WBC-nél és már csak egy lépésre van attól, hogy világbajnoki címért bunyózhasson. Legutóbb például Badou Jack-et verte egyhangú pontozással és nagy fölénnyel és korábban arról is szó volt, hogy Sergey Kovalev ellen küzdhet a WBO övért, még Eleider Alvarez előtt. Pascal legutóbb pedig a WBA (rendes) világbajnoki címért küzdött Dmitry Bivol ellen, de egyhangú pontozással kikapott tőle.

Nehézsúlyban pedig az Adam Kownacki (19-0; 15 KO) – Chris Arreola (38-5-1; 33 KO) meccs ígérkezik érdekesnek.

Komment