Wilder azt se bánná, ha megölné Breazeale-t a ringben

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder nem hazudtolta meg magát. Eddig sem a sportszerű nyilatkozatiról volt híres, de úgy tűnik mindig tudja még saját magát is überelni. Most épp azt hangoztatja, hogy őt az sem zavarná, ha következő ellenfele, Dominic Breazeale meghalna a ringben.

Korábban is nyilatkozott már olyat, hogy ő egy gép, aki gyilkolni is képes és néha a ringben még ő maga sem tudja, hogy mit tesz és azon sem csodálkozna, ha egyszer megölne valakit. Breazeale-t is figyelmeztette, hogy veszélyben az élete és ezt magának kereste, mert ő hívta ki. Egyáltalán nem bánja, ha egy halott is szerepel majd a mérlegében.

Nyilvánvalóan azért Wilder sem gondolja komolyan ezt, de reklámnak nem rossz, ugyanakkor nem a legjobb irányba tereli a sportág megítélését. Ezek a hangzatos, de cseppet sem sportemberhez méltó nyilatkozatok nem a jó hírét keltik az ökölvívásnak. Bár vannak ennél jóval veszélyesebb sportágak is, de tény, hogy egy szerencsétlen haláleset bármikor bekövetkezhet.

„Ez a sport brutális. … Ez az egyetlen sportág, ahol megölheted a másikat és ezért még fizetnek is. Ez jogszerű, akkor miért ne élnék ezzel a lehetőséggel?”

Reméljük erre nem, de egy jó meccsre sor kerül május 18-án, New York-ban, amikor Deontay Wilder igyekszik megvédeni világbajnoki címét Dominic Breazeale ellen.

Komment