Augusztus 28. Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság – 8. nap – Orbán Adrián a döntőben

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Az Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság 8. napján is túl vagyunk, és nagy örömmel számolhatunk be róla, hogy Orbán Adrián a 60 kg-osok mezőnyében már minimum ezüstérmes lesz, Villás Veronika pedig bronzéremmel zárta a hazai világbajnokságot.

A tegnapi nap folyamán tehát Adriánnak és Veronikának szurkolhattunk az elődöntőkben. A magyarok közül elsőként Orbán Adrián (60 kg) lépett szorítóba az egyiptomi Marawan Mamdouh Mohamed Madbouli ellen. A 16 éves kecskeméti bunyós nagy elánnal rontott neki az ifjúsági Afrika-bajnok Madbouli-nak, szinte esélyt sem adva ellenfélnek a győzelemre. A közönség és a pontozóbírák szerint is egyértelműen Adrián volt a jobb, mi sem bizonyítja jobban, hogy egyhangú pontozással (5:0) a magyar fiú nyerte a mérkőzést és ezzel a döntőbe került. Adriánnak két napja lesz kipihenni az eddigi mérkőzéseket, hogy pénteken délután már az aranyéremért bunyózhasson. Bárhogy is alakul a pénteki döntő mindenképp büszkék lehetünk Adriánra, aki nagyszerű bunyóval és óriási elszántsággal képviseli Magyarországot a hazai rendezésű világbajnokságon.

Adrián így nyilatkozott a győztes meccs után: “Jót bunyóztunk az egyiptomival, végig szorosnak éreztem a meccset. Tegnap fel voltam spannolva, ma már kijött az izgalom is. A második menetben elértem egy holtpontot, ki kellett lépnem a komfortzónámból, de sikerült visszanyerni a koncentrációmat, és a fáradtság, illetve az izomláz ellenére összejött a győzelem.”

Az elődöntőben egy hölgy is képviselte hazánkat. Villás Veronika (64 kg) egy indiai ellenfelet kapott, az idén ifjúsági Ázsia-bajnoki címig jutó Manisha-t. Sajnos Veronikának nem sikerült a bravúr és 4:1-es arányban az indiai hölgyet találták jobbnak a pontozók. Ezen a mérkőzésen végül Manisha kezét emelték magasba, de panaszra nem lehet okunk, hisz Veronika így is bronzéremmel zárta a világbajnokságot és ő lett a magyar csapat legtovább eljutó hölgy tagja.

Villás Veronikának gratulálunk a bronzéremhez és Adriánnak sok sikert kívánunk a pénteki döntőhöz, szurkolunk, hogy végül a legfényesebb érem kerüljön a nyakába.

Komment