Hearn szerint Whyte-nak el kell fogadnia Joshua ajánlatát különben örökre elbukhatja a lehetőséget

Fotó: Dillian Whyte – Eddie Hearn – Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Hónapok óta zajlanak a tárgyalások arról, hogy ki is lehet a nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) következő ellenfele. A lehetséges ellenfelek listája Deontay Wilder, Tyson Fury, Dillian Whyte és Jarrell Miller nevéből állt. A kör közben leszűkült, mert már szinte biztosra vehető, hogy Deontay Wilder és Tyson Fury ismét egymás ellen fog küzdeni még az év első felében. Így maradt az amerikai Jarrell Miller (23-0-1; 20 KO) és az angol Dillian Whyte (25-1; 18 KO). Joshua promótere, Eddie Hearn (aki egyébiránt Whyte promótere és Miller-t is képviseli) gyakorlatilag minden héten mást mond, hogy ki a legvalószínűbb ellenfél. Egyszer egy Miller elleni amerikai meccsről van szó június környékén, máskor pedig egy Whyte elleni, április 13-i meccsről Londonban. Nos az idő fogy, de továbbra sincs hivatalos ellenfél. Most épp Whyte-ot próbálja noszogatni Hearn, hogy fogadja el az ajánlatot.

Whyte elmondta, hogy nemrég kapott egy „nevetséges” ajánlatot Joshua csapatától, ami szerinte pont azt jelzi, hogy nem akar vele bunyózni AJ, mert már szinte sértően alacsony az összeg, amit felajánlottak neki. Hearn szerint azóta emeltek az ajánlaton, de Whyte egyelőre még mindig nem fogadta el. Pedig Hearn szerint nem biztos, hogy lesz még egy esélye arra, hogy Joshua-val küzdhessen.

Hearn figyelmeztette Whyte-ot, ha nem siet az ajánlat elfogadásával, lehet, hogy lecsúszik róla. Mert jelenleg ugyan ő a WBO rangsorában a #1, de ha az ukrán cirkálósúlyú bajnok Oleksandr Usyk tényleg tovább lép nehézsúlyba, akkor övé lesz az első hely a WBO-nál és ezzel a kötelező kihívói pozíció is. Akkor pedig Whyte távolabb kerül a világbajnoki címmeccs lehetőségétől.

Bár konkrét számokat nem lehet tudni, hogy mekkora összeget ajánlottak Whyte-nak, de Hearn szerint el kell fogadja. Mert lehet, hogy nem keres vele annyi pénzt, amennyit szeretne, de így lehetősége lenne, hogy három világbajnoki címért küzdhessen hazai pályán, ami talán fontosabb, mint, hogy mennyit keres vele.

Ráadásul hiába Whyte-é a WBC Silver öve, akkor sem ő a kötelező kihívó a szervezetnél, és ki tudja, hogy mikor jutna egy Deontay Wilder (vagy épp az akutális WBC világbajnok) elleni meccshez. Szóval még mindig könnyebb esélye van a címmeccshez jutáshoz, ha Joshua-val egyezkedik.

Komment