Jorge Linares kisváltósúlyban tér vissza – ÉLŐ közvetítés a facebookon

Úgy tűnik, hogy a venezuelai Jorge Linares (44-4; 27 KO) kedvét nem vette el a Lomachenko-tól elszenvedett vereség. Súlycsoportot váltott és újult erővel tér vissza a szorítóba ma este (magyar idő szerint vasárnap hajnalban). A három súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Linares 2010 óta bunyózott könnyűsúlyban, ez idő alatt két nagy szervezetnél (WBC, WBA) is világbajnoki címet szerzett. Idén májusban azonban az ukrán Vasyl Lomachenko a 10. menetben TKO-val legyőzte és elveszítette WBA övét. A meccshez hozzátartozik, hogy a kiütésig nagyon is szoros volt a mérkőzés állása, sőt egy alkalommal még padlóra is küldte Loma-t.

Ma este pedig a Puerto Rico-i Abner Cotto (23-3; 12 KO) ellen próbálja ki magát immáron egy súlycsoporttal feljebb a kaliforniai Indio-ban. Linares nemcsak új súlycsoportban folytatja, de új edzővel is dolgozik együtt, a venezuelai Jorge Zerpa-val. Továbbra is motivált és szeretne ismét világbajnok lenni, de előbb Cotto-t kell legyőznie, aki egyébként Miguel Cotto unokatestvére. Linares a WBC kisváltósúlyú világbajnok Jose Carlos Ramirez-t, de még a jelenleg könnyűsúlyú, de már kisváltósúlyban is világbajnoki címet szerző Mikey Garcia-t is megnevezte, akikkel szívesen küzdene a későbbiekben.

A ma esti mérkőzést a Golden Boy Promotion élőben közvetíti a Golden Boy Fight Night nevű facebook oldalukon magyar idő szerint vasárnap hajnal 3 órától.

Komment