Chisora azt ígéri megmutatja Usyk-nak milyen egy igazi nehézsúlyú pofon

Kép forrása: Matchroom Boxing

Tegnap délután hivatalosan is bejelentették, hogy Oleksandr Usyk (17-0; 13 KO) és Dereck Chisora (32-9; 23 KO) május 23-án Londonban lép szorítóba egymás ellen. Usyk-nak ez még csak a második mérkőzése lesz nehézsúlyban és az első komolyabb. A tavaly októberi, Chazz Witherspoon elleni debütálása a királykategóriában nem volt épp egy kemény meccs. Chisora viszont már nem lesz olyan könnyű feladat.

Chisora 41 profi meccsén már jó pár nagy bajnokkal megküzdött, például Vitali Klitschko-val, Tyson Fury-val, Dillian Whyte-val vagy David Haye-el. Igaz a komolyabb ellenfelek ellen elbukott, de az a tapasztalat, amit összegyűjtött komoly gondot okozhat majd Usyk-nak. Lehet, hogy nem olyan atletikus vagy képzett, mint az ukrán, de annál tapasztaltabb és dörzsöltebb és még az ütőerőnek sincs híján.

Usyk úgy lépett tovább nehézsúlyba, hogy cirkálósúlyban mind a négy nagy szervezet övét begyűjtötte. Ennek köszönhetően a WBO-nál már azelőtt a nehézsúlyú kötelező kihívó volt, hogy egyáltalán szorítóba lépett volna ebben a divízióban. Így, ha Chisora legyőzi az ukránt újból közel kerülhet egy világbajnoki címmeccshez. Usyk-nak pedig egy nagyon jó tapasztalat lesz ez a meccs, amire szüksége is van, mert lehet, hogy legközelebb már világbajnoki övért fog küzdeni a Joshua – Pulev meccs győztese ellen.

A hivatalos bejelentés kapcsán a két bunyós is megszólalt.

„Cirkálósúlyban vitathatatlan bajnok voltam, felértem a csúcsra és most ugyanezen az úton járok nehézsúlyban is. Igazi tesztre számítok Chisora ellen, erős, kemény és ellenálló. Emlékszem amikor még amatőr voltam láttam a meccsét Vitali Klitschko-val. Olyan nagynak és távolinak tűnt. Most pedig én harcolok Chisora-val. Keményen dolgozom az edzőtáborban, hogy egy látványos előadást mutassak május 23-án.” – mondta Usyk.

„Háború jön! Usyk úgy gondolja, hogy fel tud lépni és megállni a helyét a nagyfiúk között. Lehet, hogy a cirkálósúly vitathatatlan világbajnoka volt, de május 23-án majd meg tudja milyen is, amikor egy igazi nehézsúlyútól kap egy pofont. Ide jön a kertembe és emlékeztetni fogom rá, hogy miért is bujkált a cirkálósúlyúak között. Bosszút állok a haveromért, Tony Bellew-ért! Ez háború lesz!” – mondta Chisora.

Chisora biztos a győzelmében, de abban is, hogy ez nem lesz egy könnyű meccs. Hosszasan dicsérte Usyk képességeit, technikai tudását. Na meg viccesen azt is megjegyezte, hogy Usyk ellen fölösleges a duma, a cukkolás, mert úgy sem tud angolul. Ezzel nem lehet eladni a meccset, mert ha azt mondja neki, hogy b***d meg, Usyk azt fogja hinni, hogy jó reggelt kíván neki. Egyébként meg nagyon kedveli, egy vicces, jó fej srácnak tartja, nagy rajongója annak, amit véghez vitt az elmúlt években.

Komment