Jobb híján jöhet egy Terence Crawford – Kell Brook meccs?

Fotó: Terence Crawford – PuzzlePix Fotóügynökség

Elég kellemetlen helyzet, amikor te vagy a világ egyik legjobb bunyósa, a világ egyik legnagyobb múltú promóciós cége képvisel és mégsem tudnak neked komoly meccseket szervezni, komoly ellenfelet hozni. Ebben a szituációban van már vagy két éve a WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford (36-0; 27 KO). 36 meccse veretlen, kisváltósúlyban vitathatatlan bajnok volt, majd váltósúlyban is egyből világbajnok lett, mégsem válogathat az ellenfelek közül. Hiába szeretne ő címet egyesíteni Spence-szel vagy Pacquiao-val, hiába szeretne egy jó nevű ellenfelet sehogy sem sikerül Arum-nak egy jót találnia. Ez nem jó sem Crawford-nak, sem a rajongóknak. Az sem kizárt, hogy súlycsoportot vált, ha jobbat nem tudnak kitalálni.

Most azért akadt egy régi-új kérője Kell Brook (39-2; 27 KO) személyében. Brook menedzsmentje már tavaly is próbált összehozni egy Crawford elleni meccset, de akkor nem lett belőle semmi. Most viszont Brook újra feldobta a labdát, kérdés, hogy Crawford lecsapja-e? Mivel még mindig nincs ellenfele a nyárra és az idő egyre csak fogy, talán most igent mondanak rá. Amúgy sincs kilátásban egy nagynevű ellenfél sem. Brook pedig nem rosszabb bunyós, mint Crawford legutóbbi négy ellenfele, Jeff Horn, Jose Benavidez Jr., Amir Khan vagy Kavaliauskas. Sőt egy jó kis meccs lehetne belőle, ha Brook is jó formában van. Ideje, hogy a rajongókat is kiszolgálják és egy olyan meccse legyen Crawford-nak, ahol kicsit megdolgoztatja az ellenfele és nem olyan nagy a tudásbeli különbség.

Brook-nak ehhez persze le kéne mennie váltósúlyba, ami viszont nem könnyű neki. Korábban azt mondta, hogy nem jó neki a váltósúly, a fogyasztás nagyon kimeríti és legyengíti. De talán egy utolsó nagy csatára még bevállalja. Jó kis pénzkereseti lehetőség lenne neki és még egy világbajnoki címet is szerezhetne, ha győzne. Crawford-tól kikapni pedig nem szégyen.

Komment