Takam nem lepődött meg Joshua vereségén és szerinte Usyk is így fog járni ellene

Fotó: Carlos Takam – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Joshua korábbi ellenfele, a francia-kameruni Carlos Takam (36-5-1; 28 KO) nem lepődött meg azon, hogy Joshua kikapott Andy Ruiz-tól és szerinte Usyk (16-0; 12 KO) is így fogni járni ellene. Nehézsúlyban bármi megtörténhet, elég egy jó ütés és vége. Néhány napja már üzent Takam az ukrán cirkálósúlyú vitathatatlan bajnoknak, hogy gyógyuljon meg mielőbb, mert már nagyon szeretné megverni.

Oleksandr Usyk nehézsúlyú debütálására májusban került volna sor Takam ellen, de az ukrán bicepsz sérülése miatt el kellett halasztani. A tervek szerint szeptemberben lesz a meccs és a francia már nagyon várja. A korábbi világbajnoki kihívó szerint az ukrán nagyon jó bunyós, de a nehézsúly, az nehézsúly és még nem kapott egy igazi nehézsúlyú pofont sem, de majd tőle fog. Azt ígéri, hogy meg veri, sőt kiüti Usyk-ot, úgy fog járni, mint ahogy Joshua járt Andy Ruiz ellen.

Takam szerint hiba, hogy a WBO-nál máris Usyk lett a nehézsúlyú kötelező kihívó, nagyon meglepődött ezen. Bár ez annyira nem meglepő, hisz a WBO szabályzatában ez benne van és mivel a WBO-nak kellet a cirkálósúlyú öv, ezért gyorsan cseréltek és megkapta a kihívói pozíciót Usyk, hogy ne üljön fölöslegesen tovább a cirkálósúlyú övön.

Takam már 38 éves és egyre hátrébb kerül a rangsorban, de még mindig nem adta fel az álmát, hogy világbajnok lehessen. Azt mondja, hogy kiáll bárki ellen, most Usyk, de legközelebb jöhet akár Wilder vagy Fury. Szeretné, ha Joshua visszaszerezné Ruiz-tól a világbajnoki címeit és kaphatna tőle egy visszavágót a 2017-es vereségéért.

Komment