Canelo – Golovkin visszavágó: ki fél kitől???

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin – Europress Fotóügynökség

Mint ismeretes május 5-én Canelo felfüggesztése miatt elmaradt a várva várt visszavágó. A háttérben azóta is folynak az egyezkedések, hogy mikor és milyen feltételekkel valósulhatna meg az elmaradt mérkőzés. Úgy tűnik nem olyan egyszerű az elképzeléseket és elvárásokat összehangolni, mint gondolnánk. A tervek szerint egy mexikói ünnepen, a Cinco de Mayo-n (május 5.) léptek volna ringbe, ez ugye meghiúsult. Ezt követően egy újabb híres mexikói ünnepet, szeptember 15-ét (mexikói Függetlenség Napja) tűzte ki célul Canelo csapata, erre még van esély, ugyanis Canelo eltiltása augusztus közepén jár le. Ugyanakkor közben az IBF is bekeményített és kötelezte Golovkint a címvédésre az ukrán Derevyanchenko ellenében. (Az IBF még nem hozott végleges döntést, még akár engedélyezhetik is Golovkinnak, hogy előbb Canelo-val küzdjön meg.)

Azonban az elmúlt napok nyilatkozatai alapján a dátum jelen pillanatban a legkisebb probléma. A Golden Boy Promotion szerint volt egy megállapodásuk az anyagiak terén, amit kezdetben elfogadott GGG csapata, most azonban mégis változtattak ezen. Az első mérkőzésükön 70 – 30 %-os arányban osztoztak Canelo javára, a visszavágónál 65 – 35 %-ban állapodtak meg. Most azonban úgy tűnik, hogy Golovkinék számára nem megfelelő az elosztás és inkább 50 – 50 %-ot szeretnének. Canelo menedzsmentje szerint a korábban elfogadott szerződés több pontján is változtatna GGG, ami számukra elfogadhatatlan. A Golden Boy Promotions elnöke, Eric Gomez szerint Golovkin azért variál, mert beijedt Canelo-tól és nem meri nyíltan azt mondani, hogy nem áll ki ellene, inkább a feltételekkel játszanak.

Golovkin promótere, Tom Loeffler szerint jogos, hogy a kazah nagyobb részt szeretne a bevételből. Végső soron nem Golovkin hibájából hiúsult meg a visszavágó, Canelo volt, aki megbukott a doppingteszteken. Mégiscsak Golovkin a címvédő, igazságosnak gondolják az 50 – 50 %-ot. Golovkin menedzsmentje szerint épphogy Canelo nem akar egy éves kihagyás után kiállni Golovkin-al és ezért nem fogadják el az új feltételeket. Inkább egy könnyebb ellenfelet keresnének, például Spike O’Sullivan.

Reméljük, hogy nem az anyagiak miatt fog meghiúsulni az év egyik legjobban várt mérkőzése. Illetve azt is, hogy az IBF hajlandó engedményt tenni Golovkinnak.

Komment