Joshua maximum hat menet alatt végezne Wilder-rel

Fotó: Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Joshua miután visszaszerezte világbajnoki öveit nagyon megtáltosodott és nagyon magabiztosan kezdi az új évet. Nemcsak, hogy egyre többet hangoztatja, hogy meg akar küzdeni Deontay Wilder-rel, de most már arról beszélt, hogy hat menet alatt végezne Wilder-rel.

Joshua elismeri, hogy Wilder legyőzéséhez sokkal agresszívabb bunyó kell, mint amit a Ruiz elleni visszavágón láttak tőle a rajongók. Alaposan kielemezte Wilder legutóbbi két győzelmét és arra a következtetésre jutott, hogy egy gyors KO-s győzelem a célravezető ellene. Wilder ellen nem lehet arra számítani, hogy kibokszolja 12 menet alatt és pontozással nyer az óriási ütőereje miatt. Még azelőtt ki kell ütni, hogy elsülne az amerikai jobb keze. Utalva a Luis Ortiz elleni visszavágóra, ahol Wilder-nek elég volt egyszer eltalálni a kubait a hetedik menetben egy jobb egyenessel és vége is lett a meccsnek, ezt kell megelőzni. Joshua elismeri, hogy Wilder bármikor képes egy együtéses KO-ra és pont ezt a képességét kell semlegesíteni és elérni, hogy kényelmetlenül érezze magát a ringbe.

Korábban már nyilatkozta, hogy még az idén szeretne címet egyesíteni az amerikai világbajnokkal, ami technikai okokból nehezen valósítható meg, mert Joshua-ra két kötelező címvédés is vár az idén. De egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy az IBF-nél vagy a WBO-nál véd először címet vagy eldobja-e bármelyik övét. Fury promótere, Frank Warren például azt tanácsolta neki, hogyha kell akkor dobja el mindkét övet és ne küzdjön senkivel, amíg nem derül ki, hogy ki nyeri a Wilder – Fury visszavágót, várja meg a győztest és vele küzdjön legközelebb.

Ez is egy opció és talán ez a verzió lenne, ami a legnagyobb elismerést váltaná ki a rajongókból. A Ruiz elleni vereség, majd a kissé talán csalódást keltő, taktikus győzelem a visszavágón elvett Joshua nimbuszából. Előtte ő volt a veretlen világbajnok, aki három nagy szervezet övét birtokolta, majd júniusban ő lett az, akit egy dagi bunyós a földbe döngölt. A decemberi visszavágón pedig ugyan nyert, de sokan fanyalognak rajta, hogy menekült Ruiz elől és bár okosan bunyózott ellene, nem mert odaállni elé és unalmas volt a meccs. Egy Deontay Wilder elleni győzelem, főleg egy kiütéses győzelem világbajnoki övektől függetlenül is sokat javítana az elismerésén.

Komment