Callum Smith áll elébe Canelo-nak, jöhet a bosszú a testvéréért

Callum Smith nagyküzépsúlyú WBA Super világbajnok.
Fotó: Callum Smith – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) múlt hétvégén szerezte meg a WBC/WBA középsúlyú világbajnoki öve mellé az IBF övét is. A folytatást illetően több lehetőséget is felvázolt a mexikói bunyós menedzsmentje. Elsődleges cél a WBO középsúlyú öve és Demetrius Andrade, de a nagyközépsúlyt, sőt még a félnehézsúlyt is lehetséges opcióként nevezték meg.

Canelo-nak már van egy nagyközépsúlyú világbajnoki öve, a WBA (rendes) világbajnoki címét szerezte meg tavaly decemberben. De szívesen begyűjtené a WBA Super övét is Callum Smith (25-0; 18 KO) ellenében. Smith tavaly szeptemberben nyerte meg a WBSS nagyközépsúlyú döntőjét és szerezte meg a WBA Super övét. Smith nevét már többször emlegették Canelo-ék és most Smith is reagált. Áll elébe a Canelo elleni meccsnek, szívesen venne revánsot testvére, Liam Smith 2016-os vereségéért.

„George Groves legyőzésével bosszút álltam Paul-ért (másik testvére), jó lenne, ha megtehetném ugyanezt Liam-ért is.”

Tehát még plusz motiváció is lenne Smith-nek, amellett, hogy a világ egyik legjobb bunyósát verhetné meg. Azt mondja, hogy ő erre vágyik, a legkeményebb ellenfeleket és csatákat keresi és tudja jól, hogy hiába a méretbeli fölénye az még nem garancia semmire. Láthattuk, hogy Rocky Fielding sem tudott élni ezzel az előnnyel Canelo ellen, de ő tudja, hogy használja ezt.

Smith legközelebb június 1-jén a Madison Square Garden-ben lép szorítóba. Ellenfele még nincs hivatalosan bejelentve, de valószínűleg a korábbi középsúlyú világbajnok Hassan N’Dam N’Jikam (37-3; 21 KO) lesz. Ezután akár még az idén tető alá lehetne hozni a Canelo elleni összecsapást. Érdekesség, hogy Canelo csapata szeretné, ha Angliában lenne a meccs, ez még egy plusz lehetne Smith-nek.

Komment