Május 18. Deontay Wilder – Dominic Breazeale WBC világbajnoki címmérkőzés

Deontay Wilder WBC nehézsúlyú villágbajnok
Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Már csak pár nap és a WBC nehézsúlyú világbajnoka Deontay Wilder (40-0-1; 39 KO) kilencedik alkalommal védheti meg nehézsúlyú világbajnok övét. Ezúttal a New York-i Barclays Center-ben. Wilder 2015. januárjában szerezte meg a WBC övét és azóta a tavaly decemberi Tyson Fury elleni döntetlent leszámítva minden alkalommal kiütéssel védte meg a címét. Természetesen most is erre készül a kötelező kihívó Dominic Breazeale (20-1; 18 KO) ellen.

Breazeale is ugyanezt ígéri és jó esély van rá, hogy a győztes valóban kiütéses győzelmet arat, figyelembe véve, hogy mindkét bunyós nagyütő. Wilder 40 győztes meccséből 39-et nyert kiütéssel, Breazeale pedig 20 győztes meccsből 18-at. A szakértők és a fogadóirodák is egyöntetűen a címvédőt tekintik esélyesebbnek, ahogy az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua is.

Joshua még 2016-ban küzdött Breazeale-el és neki köszönheti eddigi egyetlen vereségét az amerikai kihívó. A mostani meccs kapcsán Joshua is Wilder-t tartja esélyesebbnek, elmondta, hogy Breazeale kemény fickó, de Wilder nagyütő és nagyon gyors nehézsúlyú. Viccelődve azt is megjegyezte, hogy reméli Wilder később fogja kiütni Breazeale-t, mint ő annak idején. Akkor a hetedik menetben ütötte ki Joshua, reméli Wilder-nek ennél később sikerül és akkor elmondhatja magáról, hogy neki előbb sikerült. Ha már egymás ellen nem küzdenek, legalább egy kis összehasonlítási alap. Bár ennek az összehasonlításnak nem sok értelme van és ezt AJ is tudja.

Természetesen mindkét bunyós számára a győzelem a cél, Wilder továbbra is világbajnok akar lenni és, ha valaha címet akar egyesíteni Joshua-val, ahhoz meg kell őriznie az övét. Breazeale-nek pedig, ha most vereséget szenved nem biztos, hogy lesz még esélye egy világbajnoki címmeccsre a közeljövőben. Wilder-re kötelező kihívóként majdnem két évet várt, Joshua ellen pedig már kapott lehetőséget, de nem tudott élni vele.

Komment