Whyte Povetkin ellen küzdene legközelebb

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Dillian Whyte (27-1; 18 KO) hiába a kötelező kihívó, már több, mint egy éve a WBC-nél nem számíthat rá, hogy 2020-ban megküzdhet a szervezet világbajnoki címéért.  A WBC szerint 2021-nél előbb nem kerül erre sor, úgyhogy addig is ellenfelet kell nézzen magának, mert nem tölthet el egy évet meccs nélkül. Whyte szerint valószínűleg április 18-án lép legközelebb szorítóba Londonban vagy Manchester-ben, legalábbis szerinte Eddie Hearn ezt mondta legutóbb.

Addig is amíg vár olyan ellenfelet kell választania, aki az elitben van, de mégsem kockáztathat egy vereséget, mert azzal még messzebb kerülne a címmeccstől. Whyte egy listát is említett, hogy kiket „szemelt” ki magának: Alexander Povetkin, Andy Ruiz Jr., Otto Wallin. Eddie Hearn egy Andy Ruiz Jr. (33-2; 22 KO) elleni meccset említett nemrég, hogy szeretné megszervezni, de Ruiz a Joshua elleni veresége óta nem adott hírt magáról a folytatást illetően. Kicsi az esély erre a meccsre, de kizárni sem lehet.

Otto Wallin (20-1; 13 KO) igazából nem tartozik az elithez, de nagyon jó benyomást keltett Fury ellen, idővel odakerülhet az elitbe. Ha a bíró leállította volna a küzdelmet azután a durva szemsérülés után (ahogy talán más esetben meg is tették volna, ha nem Fury veretlensége múlik rajta), amit Wallin egy ütéssel okozott Fury-nak, ő lett volna az első profi, aki megverte volna a „Cigány Királyt”.

Povetkin (35-2-1; 24 KO) viszont jó választás lehet. Whyte és az orosz ugyanazon a gálán bunyóztak legutóbb Szaúd-Arábiában. Akkor Whyte kicsit nehézkesen, de legyőzte a veterán Mariusz Wach-ot, míg Povetkin egy igen kemény csatát vívott a fiatal Michael Hunter-rel, ami döntetlenre végződött. Whyte szerint nagyon jó meccs lehetne közöttük, mert egyikük sem az a „rohangálós fajta”, kemény csata lenne, kemény találatokkal, mindketten beleállnak a bunyóba. Povetkin legyőzése még mindig nagy eredmény lenne.

Whyte jövő héten ül le tárgyalni Hearn-nel a folytatásról, hogy mikor és ki ellen küzdhet legközelebb.

Komment