Szellő Imre a WBA interim világbajnoki övért küzd októberben

Szellő Imre (Fotó: Rózsa Tamás)

A Felix Promotion veretlen cirkálósúlyú ökölvívója (24-0; 16 KO) karrierje legkomolyabb megmérettetésére készül. Október 19-én Belgiumban fog szorítóba lépni a WBA cirkálósúlyú ranglista első helyezett Ryad Merhy ellen az üresen álló WBA interim világbajnoki címért. Imi jelenleg a WBA-nál a 8. helyezett, a WBO-nál a 2. helyezett, az IBF-nél a 4. helyezett, míg a WBC-nél a 19. helyezett a ranglistán. A Merhy elleni meccs hírét Rácz Félix, Imi promótere is megerősítette a BOX TV-nek. Imi már a felkészülést is megkezdte.

Korábban már volt szó róla, hogy még az ősszel megküzdhet Imi Merhy-vel, de akkor még Rácz Félix úgy nyilatkozott, hogy várakozó állásponton vannak. Attól tették függővé, hogy Imi mikor kap lehetőséget a WBO címért küzdeni, azonban a kissé botrányosra sikerült Glowacki – Briedis meccs, ahol végül Briedis szerezte meg a WBO világbajnoki címét kissé borította az elképzeléseket, mert a WBO elrendelte, hogy a Briedis – Dorticos meccs győztesének meg kell küzdenie Glowacki-val. Ami azt jelenti, hogy legalább a jövő év közepéig várni kellene a WBO-ra. Viszont, ha addig Imi szerez egy WBA övet, akkor már mások lesznek a feltételek egy esetleges címegyesítésnél.

Ryad Merhy (28-1; 23 KO) korábban a WBA Interkontinentális bajnoka volt, jelenleg a Nemzetközi bajnoka, ezt a címet tavaly decemberben szerezte meg. Egyetlen vereségét tavaly márciusban szenvedte el Arsen Goulamirian ellen, TKO-val kapott ki a 11. menetben. Remélhetőleg az októberi meccs után már két vereség szerepel majd a mérlegében.

Komment