Billy Joe Saunders kihívta Golovkin-t egy kazahsztáni meccsre

Fotó: Billy Joe Saunders – PuzzlePix Fotóügynökség

A két súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Billy Joe Saunders (28-0; 13 KO) a hétvégén Kazahsztánban járt a Nordine Oubaali – Arthur Villanueva gálán. A főmeccset követően Saunders felment a szorítóba és kihívta a kazahsztáni, korábbi középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin-t (39-1-1; 35 KO), hogy küzdjenek meg egymással, ráadásul Kazahsztánban.

„Itt akarok megküzdeni Golovkin-nal. Ő egy nagyszerű bajnok, egy ragyogó harcos. Szeretnék egy lehetőséget, hogy itt küzdjenek vele, az ő városában. Ha hazaértem leülök a menedzseremmel és a promóteremmel. Elérhető vagyok és szeretnék itt küzdeni. Golovkin kihívlak a te hazádban. Meg akarom adni a rajongóknak azt a harcot, amire vágynak, én és Golovkin.”

Korábban, amikor még mindketten középsúlyú világbajnokok voltak többször is volt róla szó, hogy megküzdhetnének egymással, hisz akkor még GGG volt az IBF/WBC/WBA Super bajnoka, Saunders pedig a WBO bajnoka és a győztes a súlycsoport vitathatatlan bajnoka lett volna. De GGG-nek a Canelo elleni meccs volt az elsődleges, Saunders csak a tartalék volt, ha nem jött volna össze a tavaly szeptemberi meccs a mexikóival. A meccs összejött és Golovkin elveszítette a világbajnoki öveit, Saunders pedig doppingvétség miatt eltiltást kapott és visszaadta a középsúlyú világbajnoki övét.

Ennek a meccsnek akkor lett volna igazán aktualitása, bár akkor sem Kazahsztánban, anyagilag valószínűleg nem lenne túl nagy üzlet ez a helyszín, lehet még az USA-ban sem lenne erre túl nagy érdeklődés. Angliában viszont érdekes lehet ez a meccs, főleg, ha Saunders nagyközépsúlyú WBO öve is tét lesz.

Golovkin kétszer küzdött már Saul „Canelo” Alvarez-zel és nagyon szeretne egy harmadik meccset is, de a mexikóinak nem sok kedve van ehhez. Többször hangoztatta már Canelo és menedzsmentje, hogy akkor lesz Canelo-GGG 3, ha a kazah sztár szerez egy világbajnoki övet. Vélhetően középsúlyúra gondoltak, így Demetrius Andrade (WBO) és Jermall Charlo (WBC) jöhetne szóba, de lehet, hogy egy nagyközépsúlyú WBO öv is elég lenne ehhez. Hisz Canelo élénken érdeklődik a nagyobb súlycsoportok iránt, tavaly már küzdött nagyközépsúlyban, mostanában pedig egy félnehézsúlyú, Kovalev elleni meccsről van szó. Golovkin nyilatkozataiból pedig arra lehet gondolni, hogy őt nem az érdekli, hogy az öveit visszaszerezze Canelo-tól, nem a világbajnoki címek érdeklik, hanem hogy végre ő nyerjen (hivatalosan is) a régi rivális ellen.

Komment