Golovkin még nem írt alá a DAZN-al, így a Canelo – GGG 3 sem biztos

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

A hétvégén több híroldalon is lehetett arról olvasni, hogy Gennady Golovkin aláírt a DAZN műsorszolgáltatóval és már egyeztetnek a Canelo és Golovkin közötti harmadik mérkőzésről. A találgatások alapját az adta, hogy Oscar De La Hoya nyilvánosságra hozta, hogy megkezdték a tárgyalásokat Golovkin csapatával, emiatt sokan – úgy tűnik tévesen – arra következtettek, hogy akkor Canelo után már Golovkin is csatlakozott a DAZN-hoz.

Golovkin promótere, Tom Loeffler most cáfolta ezt a hírt, miszerint Golovkin aláírt volna bármelyik szolgáltatóval is. Loeffler szerint több helyről is kapott ajánlatott a kazah, többek között a Premier Boxing Champions-től, a DAZN-tól és az ESPN-től is. A legjobb ajánlatot állítólag a PBC adta, de Golovkin még nem döntött. Loeffler szerint, amint lesz döntés hivatalosan is be fogják jelenteni. Természetesen a leglogikusabb döntés az lenne, amit pletykálnak, hogy a DAZN-al szerződik Golovkin, mert így lenne a legnagyobb esélye, hogy ismét összecsapjon Canelo-val, aki elvette a világbajnoki öveit tavaly szeptemberben.

Az, hogy egy-egy bunyós melyik műsorszolgáltatóval szerződik nagyban befolyásolja azt, hogy kik ellen küzdhet. A DAZN-al szerződve küzdhet Canelo-val vagy a másik két középsúlyú világbajnokkal Demetrius Andrade-val és Daniel Jacobs-al is. Ha a PBC-vel szerződik, akkor egy Jermall Charlo vagy Callum Smith elleni meccsre lehet lehetősége. A PBC abból a szempontból lenne értelmes választás Golovkin-nak, hogy PPV közvetítéssel sokat kereshet, viszont a DAZN-nál meg a súlycsoportja világbajnokaival küzdhet. Kérdés, hogy Golovkin-nak mi a fontosabb, így a karrierje vége felé, a pénz vagy az övei visszaszerzése?

A szeptemberi visszavágó után úgy nyilatkozott Golovkin, hogy szeretne egy harmadik meccset. Edzője, Abel Sanchez már akkor a 2019-es Cinco de Mayo hétvégét (május 4., szombat) említette lehetséges dátumként. Úgy tűnik Canelo menedzsmentje is ezt a dátumot nézte ki, a Golden Boy Promotions már decemberben lefoglalta a Las Vegas-i T-Mobile Arénát erre a hétvégére. Eddig nem firtatták az arra vonatkozó kérdéseket, hogy egy Golovkin elleni meccsre bérelték-e ki a helyszínt, de most már biztos, mert maga De La Hoya jelentette be a közösségi oldalán, hogy megkezdték a tárgyalásokat a harmadik meccsről. Viszont a Golden Boy Promotions igazgatója, Eric Gomez szerint, Golovkin már nem akar Canelo ellen küzdeni, inkább könnyebb harcokat keres. Mivel Golovkin csapata még nem reagált erre, így nem tudni, hogy ők mit szeretnének. Valószínű, hogy Gomez ezzel próbálja ösztönözni Golovkin-t, hogy elfogadja az ajánlatot, ami valószínűleg alacsonyabb lesz, mint amennyit az előző meccsért kapott, hisz mégiscsak Golovkin veszített szeptemberben. Canelo-nak viszont meg kell szolgálnia a belé vetett bizalmat és azt a 365 millió dollárt, amit a DAZN fizetett neki. Ehhez pedig minél nagyobb csatákat kell vívnia és a Golovkin elleni harmadik meccsnél jobbat keresve sem találna, a rajongók továbbra is kíváncsiak rájuk.

Komment