Beterbiev TKO-val győzte le Gvozdyk-ot

Fotó: Artur Beterbiev – PuzzlePix Fotóügynökség

Magyar idő szerint ma hajnalban csapott össze a két félnehézsúlyú világbajnok, az orosz Artur Beterbiev (15-0; 15 KO) és az ukrán Oleksandr Gvozdyk (17-1; 14 KO) Philadelphiában. Címegyesítő mérkőzés volt, ahol Beterbiev IBF világbajnoki öve és Gvozdyk WBC világbajnoki öve volt a tét. A csatát Beterbiev nyerte a 10. menetben TKO-val. Így már két nagy szervezet (IBF/WBC) világbajnoka, Gvozdyk pedig az övvel együtt a veretlenségét is elveszítette.

A meccs első felében jól küzdött az ukrán, három pontozóból kettőnél ő vezetett egészen a tizedik menetig. De az orosz folyamatos nyomás alatt tartotta Gvozdyk-ot és kemény testütéseivel felőrölte az ukránt, aki a 10. menetig bírta. A 10. menetben háromszor is számolni kellett Gvozdyk-ra. Egyik sem volt egy megrendítő erejű leütés, „csak” letérdelt minden alkalommal Gvozdyk, de látszott, hogy teljesen elfogyott az ereje. Beterbiev pedig mindegyik számolás után egyre inkább vérszemet kapott, végül a negyedik letérdelés után a mérkőzésvezető szüntette be az egyoldalú küzdelmet.

Beterbiev a meccs után elmondta, hogy nem érdekli, hogy ki lesz a következő ellenfele. Nem érdeklik a nevek, tőle lehet Bivol, Kovalev vagy Canelo a következő. Őt csak a címek érdeklik, hogy mind a négy nagy szervezet világbajnoki öve nála legyen. Erre jó esélye van az orosznak, ezt ezen a meccsen is bebizonyította.

Komment