Október 18. Beterbiev VS Gvozdyk félnehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzés

Artur Beterbiev félnehézsúlyú IBF világbajnok.
Fotó: Artur Beterbiev – PuzzlePix Fotóügynökség

Ma este Philadelphia-ban lép szorítóba az IBF félnehézsúlyú világbajnok Artur Beterbiev (14-0; 14 KO) és a WBC félnehézsúlyú világbajnok Oleksandr Gvozdyk (17-0;14 KO) egy címegyesítő meccsen. A meccs igazi pikantériája, hogy egy orosz és egy ukrán bunyós küzdhet majd egymással. Bár mindketten elhatárolódtak attól, hogy a politikát belevonják a párharcukba, nem lehet figyelmen kívül hagyni a két ország közötti feszült viszonyt és rivalizálást.

Amatőrként már találkoztak a ringben és akkor az orosz nyert. A profik között még mindketten veretlenek és mindketten nagy ütőnek számítanak. Főleg Beterbiev, akit az „orosz tankként” is szoktak emlegetni, eddigi 14 meccséből 14-et kiütéssel nyert meg. Gvozdyk sem panaszkodhat, ő 17 győztes meccsből 14-et fejezett be idő előtt.

Beterbiev 2017. novembere óta az IBF világbajnoka, azóta ez még csak a harmadik címvédése lesz, mert elég nehezen találnak neki ellenfelet. Gvozdyk pedig tavaly decemberben vette el Adonis Stevenson-tól a WBC világbajnoki övét, azóta egy címvédése volt idén márciusban. Mindketten arra törekednek, hogy megszerezzék súlycsoportjuk mind a négy világbajnoki címét.

Tegnap a mérlegelés is meg volt, Beterbiev 79,2 kg-val, Gvozdyk pedig 79 kg-val mérlegelt. A mérlegelésnél elég feszültnek tűnt a hangulat, bár az orosz amúgy sem az a túlságosan mosolygós típus. Ma éjszaka a ringben pedig még feszültebb lesz a légkör. Ez a meccs nemcsak a két nagy szervezet világbajnoki címéről szól, hanem egy orosz – ukrán presztízsküzdelemről.

Komment