Beltran elveszítette, Dogboe megvédte világbajnoki övét, Kiss Edina sérülés miatt feladta a küzdelmet

Fotó: Kiss Edina – Petrányi Zoltán

A magyar idő szerint ma hajnalban rendezett arizonai gálán két világbajnoki címmeccs is volt és egy magyar hölgy Kiss Edina is szorítóba lépett.

A gála főmeccsét a WBO könnyűsúlyú világbajnok Raymundo Beltran (35-8-1; 21 KO) vívta a puerto rico-i Jose Pedraza (25-1; 12 KO) ellen. A meccs tétje nemcsak a WBO öve volt, hanem egy decemberi címegyesítő mérkőzés a WBA (Super) könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko ellen. A kihívó Pedraza végig uralni tudta a küzdelmet, olyannyira, hogy Beltran a padlóra is került a 11. menetben. Végül Pedraza egyhangú pontozással (117-110, 117-110, 115-112) nyerte a meccset és ezzel már második súlycsoportjában lett világbajnok és ő nyerte el a lehetőséget, hogy megküzdjön Lomachenko-val decemberben.

A másik címmeccsen a ghánai születésű Isaac Dogboe (20-0; 14 KO) védte meg WBO kispehelysúlyú világbajnoki övét a japán Hidenori Otake (31-3-3; 14 KO) ellen. A küzdelem nem tartott sokáig, Dogboe már az első menetben TKO-val nyert. Otake kétszer is a padlóra került az első menetben majd a mérkőzésvezető leállította a küzdelmet. Ezzel továbbra is Dogboe a WBO világbajnoka.

Kiss Edina (14-8; 8 KO) az amerikai 2016-os olimpikon, Mikaela Mayer (7-0; 4 KO) ellen lépett szorítóba a Top Rank gálán. Edina sajnos sérülés miatt feladta a küzdelmet, így a szabályok szerint TKO-val nyert az ellenfele. Edina és Mikaela egy hat menetre kiírt nagypehelysúlyú mérkőzésen léptek szorítóba. Arról már korábban írtunk, hogy ez a súlycsoport igazából nem hazai pálya egyik hölgynek sem. Edina feljebb lépett egy súlycsoporttal, Mikaela pedig lejjebb lépett eggyel a meccs kedvéért. Edina a mérkőzés után elmondta a BOX TV-nek, hogy sajnos nagyon érezte a súlybeli különbséget.

„Sajnos a meccsen nagyon éreztem a súly különbséget. Viszont a második menetre ráereztem az ellenfelemre, úgy éreztem jól sikerült, de sajnos a harmadik menet elején megsérült a bordám amire még kaptam két ütést is így a negyedik menetre nem láttam értelmét kimenni sérült bordával.”

Edina azt is elmondta, hogy tanulságos volt számára a meccs, ez a súlycsoport már nem neki való, ő a kispehely-pehelysúlyban mozog otthonosan.

Komment