Augusztus 26. Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság – 6. nap

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A hét utolsó napjára három magyar mérkőzés jutott. A délben kezdődő etapban lépett szorítóba Petrovics Gabriella (75 kg), a délután öt órakor kezdődő etapban pedig Orbán Adrián (60 kg) és Barbosu Tibor (69 kg).

Petrovics Gabriellának (75 kg) sajnos nem sikerült a továbbjutás török ellenfelével szemben. Sena Erdogan megosztott pontozással nyerte a mérkőzést. A hölgyek szövetségi kapitánya, Kovács Mária így értékelte Gabi mérkőzését: “Azt gondolom, hogy Gabi jól kezdett, de aztán saját magának tette nehézzé a mérkőzést. A török lány többször lehúzta, lebirkózta őt a földre, úgyhogy a rászámolásokat nem éreztem jogosnak, de valami hiányzott ma Gabiból.”

A délutáni etapban Orbán Adrián és Barbosu Tibor lépett szorítóba, immár a legjobb nyolc között. Orbán Adrián (60 kg) ismét remekelt és megosztott pontozással (3:0) legyőzte üzbég ellenfelét, Asadkhuja Muydinkhujaev-et. A második menetben rá is számoltak az üzbég bunyósra. A világbajnokságon résztvevő magyar csapat legfiatalabb tagjaként Adrián most már biztos, hogy éremmel zárja a világbajnokságot, reméljük, hogy a legfényesebbel. Adrián így nyilatkozott a győztes mérkőzés után: “Elképesztő érzés, szóhoz sem tudok jutni. Köszönöm az edzőknek, köszönöm a szurkolóknak, óriási segítség volt, miattuk tudtam nyerni! Alig várom az elődöntőt!”

Barbosu Tibornak (69 kg) nem sikerült jól a tegnapi nap, a kazah ellenfelével nem bírt el Tibor. A mérkőzést Yermakhan Zhakpekov nyerte, aki az idei évben ifjúsági Ázsia-bajnok volt.

A mai napon Villás Veronika (64 kg) és Fehér Koppány (+91 kg) lép szorítóba a négy közé jutásért.

Komment