Arum: „Wilder borzalmasan bokszol, de óriási ütőereje van!”

Fotó: Bob Arum – PuzzlePix Fotóügynökség

A híres promóter, a Top Rank vezér Bob Arum társpromóterként egy ideje Tyson Fury útját is egyengeti. Szent meggyőződése, hogy a legjobb nehézsúlyú bunyós jelenleg Tyson Fury, már nem egyszer hasonlította Muhammad Ali-hoz. Az angol bunyós következő ellenfeléről, a WBC világbajnok Deontay Wilder-ről már nincs ilyen jó véleménnyel. Szerinte Wilder egyáltalán nem tud bokszolni, sőt borzalmas, amit a ringben művel. Azt viszont elismeri, hogy még egy ilyen bunyóst eddig még nem látott, akinek ekkora ütőereje van, aki képes egy ütéssel bárkit padlóra küldeni.

„Sosem láttam még ilyen srácot, akinek ekkora „egy-ütéses KO” ereje lenne. Soha nem láttam hasonlót. Valójában ez csak még jobban kihangsúlyozza, hogy mennyire nem tud bokszolni. Borzasztó bokszoló. Ő az iskolapéldája annak, hogyan ne bokszoljon az ember, de ott a jobb keze, ami olyan, mint egy lézer, ami megtalálja az ellenfele testének legsebezhetőbb pontját.”

Ellenben Fury egy istenadta tehetség, az egyik legtehetségesebb nehézsúlyú ökölvívó, akit valaha ő promótált. Aki nemcsak jó bunyós, de egyedülálló személyiség is.

„Egy kicsit Ali, egy kicsit George Foreman, az ő erősségeik összekeverve plusz megspékelve egy kis Roberto Duran-nal. A promóterek álma, kicsit arra emlékeztet, amikor Alit-t képviseltem. Ali briliánsan menedzselte saját magát. Sok ember fizetne nekem azért, hogy megmondjam mit tegyen, de Fury nem ilyen. Neki nem kell semmit mondani, csak, hogy mikor, hol legyen, a többit tudja magától.”

Wilder és Fury első meccsénél 2018. decemberében még nem dolgozott együtt Arum és Fury, ezután kezdtek együttműködni. Frank Warren-nel közösen próbálják kiépíteni a “Cigány Király” amerikai karrierjét, ami egyelőre felemásra sikerült, mert a Wilder elleni meccset leszámítva a többi meccsét megnyerte az USA-ban, de nem olyan nagy nevek ellen, amire az amerikai bokszrajongók felkapták volna fejüket. Mégis úgy gondolja Arum és Warren is, hogy Fury ismertebb az USA-ban, mint Wilder és a visszavágó óriási érdeklődést fog hozni. Nagyobbat, mint bármelyik másik nehézsúlyú csata az elmúlt években. Részben köszönhetően az első meccs ellentmondásos végeredményének.

Komment