Arum szerint Crawford megverte volna Pacquiao-t, de Thurman-t simán megverné a filippínó

A Top Rank vezére Bob Arum elismerte, hogy korábban miatta nem jött össze a Manny Pacquiao – Terence Crawford váltósúlyú meccs. Amikor még mindkét bunyóst a Top Rank képviselte szó volt róla, hogy megmérkőznek egymással, amit Crawford és Pacquiao is szeretett volna, de mégsem valósult meg a meccs. Arum most azt nyilatkozta, hogy féltette Pacquiao-t Crawford-tól, mert tudta, hogy megverte volna. Nem akarta, hogy emiatt legyen vége Pac Man karrierjének. Pedig az a meccs nagyon jót tett volna Crawford karrierjének, aki annak ellenére, hogy veretlen és kisváltósúlyban vitathatatlan bajnok volt még korántsem olyan ismert és népszerű Amerika-szerte, mint Pacquiao.

Pacquiao (61-7-2; 39 KO) akkor még a WBO váltósúlyú világbajnoka volt, de ezt az övét elveszítette Jeff Horn-nal szemben, akitől pedig Crawford (34-0; 25 KO) vette el és jelenleg ő a WBO bajnoka. Pacquiao azóta megszerezte a WBA (rendes) világbajnoki övét, egy alkalommal pedig már meg is védte. Menet közben pedig megszakította az együttműködést a Top Rank-kel a filippínó bunyós és most már a PBC képviseli.

Arum szerint viszont a váltósúlyú WBA Super világbajnok Keith Thurman (29-0; 22 KO) ellen van keresnivalója Pacquiao-nak. Thurman a múlt hétvégén tért vissza egy győztes meccsen közel két éves szünet után és a meccset követően ki is hívta Pacquiao-t. A hírek szerint Pacquiao is benne lenne a meccsben, de egyelőre konkrétum nincs, csak Pac Man edzője nyilatkozta, hogy Thurman is a potenciális ellenféljelöltek között van.

A Top Rank vezért nem nyűgözte le Thurman szombati produkciója, aki ugyan pontozással győzött, de nem sokon múlt, hogy a hetedik menetben kiüsse Lopez. Arum szerint Thurman már nem a régi, a sérülések és a majdnem két éves szünet nagyon meglátszott a teljesítményén. Szerinte Pacquiao simán megverné Thurman-t.

Komment