Miller szerint Whyte az elsődleges célpont Joshua-nak, ő csak a B-terv

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Lassan beleőszül az ember, mire hivatalosan is bejelentik, hogy ki lesz az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) következő ellenfele. Igaz a lista egyre szűkül, már csak az amerikai Jarrell Miller (23-0-1; 20 KO) és az angol Dillian Whyte (25-1; 18 KO) van a kalapban. Joshua promótere, Eddie Hearn már a múlt héten is azt mondta, hogy a hétvégéig eldől ki lesz a következő, de egyelőre még mindig semmi. Miller elmondta, hogy egy egész jó ajánlatot kapott a Matchroom-tól, felőle mehet a meccs, de Joshua-ék még mindig Whyte-ra várnak.

Ebből úgy tűnik, hogy már tényleg csak ez a két bunyós a potenciális ellenfél. Miller szerint, ha ő lesz a befutó, akkor júniusban lehet a meccs New York-ban, tehát AJ végre az USA-ban is bemutatkozna. Viszont, ha Whyte-t választják, akkor április 13-án a már régóta lefoglalt londoni Wembley-ben lesz. Miller is tisztában van vele, hogy sokkal nagyobb pénzt jelenthet a Joshua-Whyte meccs a szigetországban, mintha ellene küzdene az USA-ban, valószínűleg kevesebbet is ajánlottak neki, mint Whyte-nak. Viszont Miller-t kevésbé is érdekli a pénz. Azt mondja, hogy számára fontosabb, hogy a világbajnoki címért küzdhessen, majd a pénz jön később.

Úgy tűnik Miller sokkal reálisabban látja a helyzetet, mint Whyte, aki hivatalosan még mindig nem reagált a 4 millió fontos ajánlatra. Miller még abban is benne lenne, hogy esetleg szeptemberben bunyózzon Joshua-val, ha AJ áprilisban Whyte ellen küzd. Szóval számára mindenképp fontos a Joshua elleni meccs.

Amíg kiderül, hogy ki lesz a befutó, egy kis válogatás a 140 kilós „Big Baby” Miller kiütéseiből:

Komment