Arum szerint az évszázad meccse lenne egy Lomachenko – Inoue csata

Fotó: Vasyl Lomachenko – Bob Arum – PuzzlePix Fotóügynökség

A Top Rank vezér, Bob Arum jelenlegi kedvenc patronáltja az ukrán fenomén Vasyl Lomachenko (14-1; 10 KO). Mindig szuperlatívuszokban beszél róla az öreg promóter, szerinte Muhammad Ali óta nem volt még egy ilyen technikás, nagyszerű bunyós, mint Loma. Az utóbbi időben pedig úgy tűnik lett még egy kedvence, akit a múlt héten le is szerződtetett a Top Rank-hez. Ő pedig a japán Naoya Inoue (19-0; 16 KO), a WBSS harmatsúlyú döntőjének győztese.

A veretlen Inoue mindössze 26 éves, de már három súlycsoportban szerzett világbajnoki címet, a WBSS harmatsúlyú győztese, a The Ring Magazine harmatsúlyú övének birtokosa és a magazin jelenlegi P4P listáján a negyedik helyen áll, de csak idő kérdése, hogy még előrébb kerüljön. Arum róla hasonlóan elismerően beszél, mint Lomachenko-ról. Szerinte ő a generációja legjobb bunyósa, olyan, amilyen 10 évente csak egy születik és óriási jövő előtt áll. Az a terve, hogy világsztárt csináljon a japánból és nem mellesleg egy Lomachenko elleni super-fight-ot is összehozna.

Arum szerint az évszázad meccse lenne, ha a két fenomén összecsapna. Inoue jelenleg harmatsúlyú, de valószínűleg a közeljövőben feljebb lép nagyharmatsúlyba. Lomachenko pedig jelenleg könnyűsúlyú, de már többször mondta, hogyha sikerül megszereznie a súlycsoportja mind a négy nagy övét akkor visszalépne nagypehelysúlyba. Így már csak két súlycsoport és pár kiló választaná el őket egymástól és mivel Arum nagyon szeretné ezt a meccset nagy rá az esély, hogy össze is hozza pár éven belül.

Komment