Az iskolázás szerepe a küzdősportokban!

Precizitás, sebesség és kombinatív készség!

Ha már ezen az oldalon mászkálsz és olvasgatod a bejegyzéseket, akkor nem ismeretlen számodra sem az iskolázás fogalma. Persze lehet, hogy csak most ismerkedsz a sportokkal így egy picit kifejtem, hogy miért is elengedhetetlen az iskolázás egy sportolónak!

Precizitás

Az ütések pontosságának szerepe nem elhanyagolható a bunyóban, ugyanis egy nagy erejű, de pontatlan ütést ki lehet hordani lábon, míg egy kis erejű pontos ütéssel könnyen megismertethetjük a padlót az ellenféllel! A bunyó lényege, hogy minden szögből tudjunk pontos ütéseket indítani és ezt csak az edzővel együtt lehet gyakorolni, ugyanis még a zsák fix helyhez van kötve, addig az iskolázó edző az ellenfelet imitálva képes utánozni annak a mozgását! Az iskolázókesztyűk felülete pedig jóval kisebb mint az ütőfalaké vagy a zsákoké így a tökéletes találathoz bizony pontosan kell eltalálnunk azt! Egy jól kialakított iskolázókesztyű pedig pontos visszajelzést ad az edzőnek az ütés helyéről így könnyen javítani tudjátok az esetleges hibákat!

Sebesség

Igen-igen, a jó bunyós nem csak pontosan és nagyot üt, de e mellé meglehetősen gyors is! Az iskolázás során az edző tudja diktálni az iramot. Így pedig fel tudtok készülni a menetek hajrájára vagy éppen azokra a szituációkra amikor a teljesítő képességed végén kell felpörögnöd!

Kombinatív készség

Bár lehet egy ütéssel is mérkőzést nyerni, de valljuk be őszintén nem azok a sikeres bunyósok akik maximum 2-3 ütéses kombinációkra képesek! A jó iskolázó edzővel, bizony a munka része lesz az elhajlás, az elmozgás és a kontra ütések is! A megfelelő gyakorlással nem lehetetlen a 7-8 ütéses kombinációk végrehajtása sem!

Mire van szükséged, hogy egy igazán jót tudj iskolázni?

Egy megfelelő edzőre, aki nem csak egy helyben fog állni és a bal, jobb vissza jobb kombinációt ütteti veled napestig! Ha egy olyan iskolázó edzőt keresel aki több profi sportoló technikáját is csiszolgatja, akkor Peszlen Ferenc a te embered, a Budapest Top Team edzője!

Felkeresem!: http://bit.ly/2LZfLXf

Egy jó iskolázókesztyűre! Lehetsz jó edző, és iskoláztathatsz jól, de ha nem használsz profi felszereléseket, akkor az ízületeid bizony hamar fel fogják adni a harcot és nem tudsz profi munkát végezni!

Webshop: http://bit.ly/2pWghg8

Egy igazán jó kesztyűre! Én 10 vagy 12oz súlyú kesztyűket ajánlok iskolázáshoz, mert ezek a kesztyűk adják a legpontosabb visszajelzést az ütések pontosságáról!

Webshop: http://bit.ly/2lUbLwo

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment