Kettős magyar siker

Túl vagyunk az ökölvívó ifjúsági EB harmadik napján is. Bravúros, szép magyar győzelmeknek örülhetünk, két versenyzőnk is erőn felül tudott teljesíteni ezúttal.

49 kg-ban Bernáth Attila nagyon nehéz helyzetbe került a sorsolás után. Hiszen az örmény Luka Kublashvili lett az ellenfele. Az örmény egyértelműen esélyesebb volt a sikerre, mint a mi fiúnk. Elég, ha csak azt emeljük ki esetében, hogy a junior EB-n az ezüstéremig tudott menetelni. Sokan azt mondták, hogy Bernáth Attila esetében, azt is díjazni lehet majd itt, ha sikerül tisztesen helytállnia. Attila nagyon éretten állt ehhez a helyzethez. Nem ijedt meg a jóval esélyesebb riválistól, okosan és taktikusan kezdte a mérkőzést ellene. Elégedettek is lehettünk már az első menetnél is, hiszen sikerült abszolút kiegyenlített küzdelmet produkálnia. A második menetnél mindenki felkapta a fejét. A magyar fiú ugyanis átvette a kezdeményezést, ő irányította az összecsapást és sikerült lépésről-lépésre haladva egyre nagyobb fölénybe kerülnie. A harmadik menetben az örmény mindent megpróbált megtenni annak érdekében, hogy a maga javára fordítsa a találkozott, de Bernáth nem adott erre lehetőséget számára. Minden próbálkozását sikeresen verte vissza, és itt is ő volt a kezdeményezőbb és az eredményesebb. Óriási bravúrt hajtott végre Bernáth Attila azzal, hogy megnyerte a kiélezett kemény csatát és ezért nagyon-nagyon büszkék lehetünk rá.

60 kg-ban az előző nap parádés bunyót bemutató Danyi Dániel következhetett a skót Reese Lynch ellen. Danyi itt is bátran és keményen küzdött. Igyekezett irányítani a találkozójukat, de a hosszú kezű skót sokszor keresztbe húzta a felépített taktikáját. Danyi esetében el kell mondani, hogy nagyon fegyelmezetten követte végig a sarok taktikáját. Azt csinálta pontosan, amit kértek tőle. Nem biztos, hogy a legjobb taktikát találták itt ki a skót ellen, de Danyi a veresége ellenére tisztességgel helyt tudott állni és emelt fővel távozhat az EB-ről, ebben a fiúban kifejezetten komoly képességek vannak, egészen biztosak lehetünk abban, hogy sok hazai és nemzetközi siker vár még rá.

69 kg-ban Barbosu Tibor következhetett a rendkívül kellemetlen stílust képviselő ír Donovan Edward Lee ellen. Az ír nagyon lazán akarta kezdeni a találkozót és kezdeményezően, de Barbosu keményen odavágott neki már az első másodpercekben, ami lassította és egyben el is bizonytalanította az írt. Nagyon sok tiszta találatot vitt be Barbosu és az ír sokszor azt sem tudta, hol van ellenfele a ringben.  Kétszer is sikerült a találkozó során Barbosu Tibornak olyan találatot bevinni, amivel olyan szinten fogta meg az írt, hogy akár idő előtt be is fejezhette volna a mérkőzésüket. Az ír sem fizikai erőben, sem technikában, sem pedig fejben nem tudta felvenni a versenyt Barbosu ellen. Nagyon sokszor szabálytalankodott, nagyon sokszor akart alattomosan fellépni a magyar versenyző ellen. Barbosut az sem akadályozta, hogy a második menetben eleredt erősen az orra vére, ment tovább előre és bár a harmadik menetre az orrvérzés miatt is nagyon elfáradt, ott is végig aktívan támadott, ment előre és leírhatatlan fölényben kergette körbe az ír fiút a ringben. Csodálatosan szép és nagyon fölényes győzelmet ért el Barbosu Tibor ezzel ismét és már csak egyetlen küzdelem választja el az éremtől.

A szombati versenynapon is lesznek magyarok, akikért szoríthatunk. Négy lányért: Lakotár Hanna, Szabó Réka, Kondákor Emília, Ambrus Viktória és két fiúért: Fehér Koppány és Barbosu Tibor szoríthatunk. Megint kemény ellenfelekkel néznek szembe majd a mieink, de nagyon reméljük, sikerrel oldják meg a feladatot. Hajrá magyarok! Hajrá magyar ökölvívás!

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment